Acasa Citroen Operatorul feroviar de stat Russian Railways, interesat sa preia Gefco, divizia de logistica a PSA Peugeot Citroen

Operatorul feroviar de stat Russian Railways, interesat sa preia Gefco, divizia de logistica a PSA Peugeot Citroen

de Vlad Barza

(sursa - Gefco)

Operatorul monopolist de stat Russian Railways, companie feroviara cu aproape un milion de angajati, este interesata sa preia divizia de logistica Gefco pe care PSA Peugeot Citroen vrea sa o vanda pentru a obtine lichiditati, arata documente ale companiei ruse, citate de Reuters. Gefco este prezenta in Romania din 2005 si a avut o cifra de afaceri de 43,3 milioane euro in 2011, crestere de 30% fata de 2010.

Un material prezentat la o intalnire a board-ului Russian Railways releva faptul ca PSA a avut in luna mai contacte cu grupul rus in dorinta de a afla daca operatorul de stat ar fi interesat sa preia Gefco. Din documentele obtinute de Reuters nu reiese daca rusii mai sunt si in prezent interesati sa preia Gefco, insa ele arata ca Russian Railways evalueaza Gefco la 1,3 miliarde dolari si considera ca o eventuala preluare ar avea influenta pozitiva asupra economiei ruse.

PSA Peugeot-Citroen are pierderi mari si s-a aratat dornica de a mai obtine lichiditati vanzand 75% din actiunile companiei de logistica Gefco, urmarind sa obtina cam un miliard de euro.

Peugeot anuntase in februarie ca vrea sa vanda active de valoare, inclusiv o parte de cel putin 500 milioane euro din Gefco pe fondul unior greutati financiare pe care PSA le resimte tot mai puternic pe o piata europeana aflata in scadere.

PSA spune ca Gefco are o valoare de piata foarte buna, mai ales ca anul trecut unitatea de logistica a facut profit de 223 milioane euro, in crestere cu 13% fata de 2011.

Gefco este prezenta in Romania din 2005 si a avut o cifra de afaceri de 43,3 milioane euro in 2011, crestere de 30% fata de 2010. Compania transporta pe teritoriul nostru masini ale Dacia, Peugeot, Citroen si Ford, dar si produse ale unor companii precum producatorul de electrocasnice Electrolux dar si al retalierului de imbracaminte Kiabi.

Lasa un comentariu