Acasa Industrie Opel opreste productia timp de 20 de zile la doua uzine din Germania

Opel opreste productia timp de 20 de zile la doua uzine din Germania

de Adrian Mitrea

In Uzina Opel Russelsheim (sursa - Opel)

Opel a anuntat ca opreste productia la doua uzine din Germania timp de 20 de zile, din septembrie si pana la sfarsitul anului, in incercarea de a lua masurilepotrivite pentru a contracara supraproductia, informeaza Automotive News. Activitatile de inginerie si altele care nu au legatura cu productia isi vor urma cursul normal, nefiind afectate de aceasta masura.

Vizate sunt uzina principala de vehicule din Russelsheim (13.800 angajati) si uzina de motoare din Kaiserslautern (2.500 angajati). Opel mai produce in Germania la Bochum si Eisenach.

„Piata auto europeana scade substantial. Pana acum acest effect a putut fi compensate prin coridoare intre ture. Acum, activitate mai putina este Solutia adecvata”, a declarant seful de personal de la Opel/Vauxhall, Holmes Kimmes, citat de Automotive News.

Angajatii care vor sta acasa vor beneficia de compensatii din partea statului german ca parte a unui program de conservare a locurilor de munca in perioade dificile (Kurzarbeit in germana), cand uzina nu poate produce la capacitate normala. Un fel de ajutor de somaj. Guvernul plateste 60% din suma pierduta de salariati (67% daca au copii).

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu