Acasa Romania Toyota recheama in service RAV4 si Avensis pentru posibile probleme la bratele suspensiei spate

Toyota recheama in service RAV4 si Avensis pentru posibile probleme la bratele suspensiei spate

de Adrian Mitrea

Suspensie Spate Toyota Avensis (sursa - Toyota)

Toyota Romania a demarat o campanie de rechemare in service pentru modelele RAV4 si Avensis deoarece, in anumite conditii, bratele suspensiei spate se pot desprinde dintr-o prindere si astfel stabilitatea masinii ar fi afectata, a anuntat compania.

„In ansamblul suspensiei spate al modelelor afectate, daca piulita de reglare a geometriei puntii spate nu este stransa corespunzator dupa un reglaj in service, un joc poate aparea in zona filetata a bratului, urmata de aparitia ruginei. Daca aceasta se intampla, filetul se poate uza prematur ducand, in cele mai severe situatii, la desprinderea bratului, ceea ce poate afecta stabilitatea vehiculului”, spune Toyota Romania.

In total sunt vizate 4.772 automobile, insa nu toate au fost comercializate in Romania.

In cazul SUV-ului RAV4 este vorba despre unele masini produse in perioada noiembrie 2005-august 2010, iar in cazul modelului Avensis este vorba despre unele automobile fabricate in perioada noiembrie 2008-ianuarie 2011.

La fel ca in cazul oricarei campanii de rechemare in service, costurile pentru reparatie sunt suportate de producator.

Printre producatorii auto care au mai facut rechemari in service in 2012, in Romania, se numara Fiat, Dacia, Mitsubishi, Honda, Nissan, Porsche, Renault, Chevrolet si Seat.

Lasa un comentariu