Acasa Curiozitati Autoritatile din California vor sa impoziteze soferii dupa numarul de kilometri parcursi

Autoritatile din California vor sa impoziteze soferii dupa numarul de kilometri parcursi

de Adrian Niculescu

Trafic (sursa - Land Rover)

Metropolitan Transportation Commission (MTC) din California, Statele Unite ale Americii (SUA), vrea sa impoziteze soferii dupa numarul de kilometri parcursi, un plan care suna corect pe hartie, dar nu si in realitate, scrie motorauthority.com.

Pentru a masura kilometri, masinile ar trebui echipate cu un dispozitiv de urmarire GPS, care ar putea ridica tot felul de probleme de confidentialitate. Intrebarea este daca sistemul va putea urmari unde a fost condus vehiculul, la ce ora si cu ce viteza, respectand totodata si elemente de confidentialitate elementare.

Criticii spun ca impozitarea dupa numarul de kilometri ar avea un impact puternic asupra soferilor cu venituri reduse si cer ca o astfel de taxa sa ia in considerare veniturile. Totusi, o taxa pe numarul de kilometri parcursi este mult mai relevanta decat cresterea taxelor de vanzare, deoarece acest lucru ar afecta pe cei care conduc rar.

National Surface Transportation Infrastructure Financing Commission a propus in 2009 sa fie eliminate taxele din carburant si sa fie calculate la numarul de kilometri parcursi pana in 2020.

Lasa un comentariu