Acasa Piata Auto Americaniilor incepe sa le placa dieselul. Vanzarile de masini pe motorina in SUA au crescut cu aproape 30% in primul semestru din 2012

Americaniilor incepe sa le placa dieselul. Vanzarile de masini pe motorina in SUA au crescut cu aproape 30% in primul semestru din 2012

de Adrian Niculescu

Motor turbo diesel VW (sursa - Volkswagen)

Americanii au cumparat in primele sase luni din acest an 61.214 de autovehicule propulsate de motoare diesel, excluzand pick-up-urile, in crestere cu 27,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui studiu al HybridCars.com si Baum and Associates, citat de autoblog.com. Desi numarul efectiv de masini diesel ramane in continuare mic, tentinta de apreciere a vanzarilor de masini diesel este evidenta.

Fara a tine cont de camionete, 0,8% din autovehiculele vandute in Statele Unite sunt diesel, iar daca sunt incluse si pick-up-urile cota autovehiculelor alimentate cu motorina ajunge la 3% din piata.

Cele mai bune performante in vanzari le au Audi, Mercedes-Benz si Volkswagen. Audi A3 TDI detine circa 65% din vanzarile A3 din SUA. La modelul Q7 circa 37% dintre masinile cumparate sunt diesel.

De asemenea, vanzarile de automobile hibride sunt pe val, vanzarile fiind in crestere cu 63,5% anul acesta, comparativ cu 2011. De remarcat este faptul ca masinile hibride s-au vandut mai bine de 3,5 ori mai bine decat cele diesel (cca. 217.000 unitati vs. cca. 61.000 unitati) in primul semestru din acest an.

Piata auto americana totala a avut un avans de 14,9% in primul semestru din 2012, la 7,248 milioane unitati.

Lasa un comentariu