Acasa Audi Audi a finalizat preluarea Ducati

Audi a finalizat preluarea Ducati

de Vlad Barza

Angajati Ducati (sursa - Ducati)

Audi a anuntat ca a finalizat procesul de preluare a producatorului italian de motociclete Ducati, iar directorul general executiv (CEO) marcii germane, Rupert Stadler, face de acum parte din board-ul Ducati, la fel ca si alti doi directori importanti ai Audi. Pe de alta parte, seful Ducati, Gabriele Del Torchio, face de acum parte din consiliul de conducere al Lamborghini.

Audi AG a cumparat Ducati Motor Holding SpA prin intermediul diviziei Lamborghini, suma platita fiind de circa 860 milioane euro.

Ducati s-a infiintat in 1926, este celebra pentru motociclete precum Monster, Diavel si Superbike, are 1.1000 de angajati si a produs 42.000 de vehicule anul trecut. Cifra de afaceri a fost 480 milioane euro in 2011.

Audi anunta la jumatatea lui aprilie ca va prelua Ducati, iar acum intreg procesul este finalizat si o parte din managerii Audi vor face parte din board-ul Ducati. Este vorba atat de seful marcii germane, Rupert Stadler, dar de alti doi oameni cheie ai Audi: Axel Strotbek si  Horst Glaser. In plus, Gabriele Del Torchio, CEO al Ducati, va face de acum parte din board-ul Lamborghini.

AICI poti citi despre ce semnificatie are preluarea Ducati de catre Audi, care sunt scenariile posibile, plus putina istorie.

Lasa un comentariu