Acasa Piata Auto Ce masini noi s-au vandut cel mai bine in Europa in prima jumatate a anului

Ce masini noi s-au vandut cel mai bine in Europa in prima jumatate a anului

de Vlad Barza

BMW Seria 3 (sursa - BMW)

Volkswagen Golf a ramas de departe cel mai vandut model pe piata auto europeana, iar in top zece doar doua modele au inregistrat o crestere a vanzarilor, restul scazand chiar si cu 20%. Vanzarile de masini noi au scazut cu 7% in Europa, iar modele de volum precum Clio si Astra au avut scaderi de trei ori peste media pietei, arata cele mai noi date ale companiei de cercetare JATO.

JATO strange date din 30 de tari europene, iar in primul semestru s-au vandut 6,91 milioane de masini noi, fata de 7,4 milioane in prima parte din 2011. La clasamentul pe modele conduce detasat Volkswagen Golf care si-a gasit peste 240.000 de clienti, iar Ford Fiesta si-a gasit circa 171.000 de clienti, in timp ce VW Polo si-a gasit 163.000. Alte trei modele au depasit 130.000 unitati in sase luni: Opel Corsa, Ford Focus si Renault Clio, iar Opel Astra a fost foarte aproape de acest nivel.

Dintre modelele cu vanzari importante, doua au inregistrat scaderi de 20-21%: Opel Astra si Renault Clio, in timp ce Volkswagen Polo si Renault Megane au scazut cu 14-15%.

Au fost si masini la care vanzarile au crescut: la Nissan Qashqai vorbim de un procent, pana la 114.000 unitati, iar la BMW Seria 3 vorbim de avans de 5%, pana spre 91.000. JATO spune ca evolutii foarte bune s-au inregistrat la modele precum Volkswagen up!, Mercedes-Benz Clasa B si Peugeot 208.

Lasa un comentariu