Acasa Curiozitati Masinile electrice care au utilizat infrastructura Better Place de schimbare a bateriilor au parcurs un milion de kilometri

Masinile electrice care au utilizat infrastructura Better Place de schimbare a bateriilor au parcurs un milion de kilometri

de Adrian Mitrea

Statie pentru inlocuirea bateriilor masinilor electrice (sursa - Better Place)

Automobilele electrice care au utilizat infrastructura Better Place de inlocuire a bateriilor consumate cu unele reincarcate au atins, impreuna, pragul de un milion de kilometri, informeaza thegreencarwebsite.co.uk. Statii de inlocuire a bateriilor pentru automobile 100% electrice functioneaza doar in Danemarca si Israel.

Cele 55 de statii parte a programului pilot din Israel si Danemarca au efectuat 15.000 de schimburi de baterii, ajutand astfel masinile electrice sa parcurga un milion de kilometri.

Media de autonomie este astfel de 66 de kilometri parcursi de o masina electrica inainte sa-i fie schimbata bateria.

Better Place este proiect care vizeaza popularizarea masinilor electrice, iar in acest sens creaza infrastructura de incarcare pentru ele, sisteme de reciclare a bateriilor electrice si absolut tot ce este nevoie pentru ca un vehicul propulsat electric sa poata deveni parte a vietii cotiene, la fel cum sunt masinile diesel sau pe benzina in zilele noastre.

Singurul producator auto care imbratiseaza solutia schimbarii bateriei consumate cu una incarcata este Renault.

Parerile privind raspandirea in piata a masinilor electrice sunt impartite. Europa ar putea deveni cea mai mare piata pentru masini electrice in 2020, an in care estimarile firmei de cercetare J.D. Power indica o piata mondiala de 1,3 milioane de vehicule electrice, echivalentul a 1,8% din totalul automobilelor vandute anual.

Anul trecut s-au inmatriculat 8.700 masini electrice in intreaga Uniune Europeana.

Lasa un comentariu