Acasa Jeep Jeep Grand Cherokee a picat „testul elanului”. Este inacceptabil pentru o masina din 2012, spun suedezii care au facut testul

Jeep Grand Cherokee a picat „testul elanului”. Este inacceptabil pentru o masina din 2012, spun suedezii care au facut testul

de Vlad Barza

Jeep Grand Cherokee la un pas de rasturnare (sursa - Teknikens Varld)

Modelul Jeep Grand Cherokee a fost aproape de rasturnare in cadrul cunoscutului test al elanului facut de revista suedeza Teknikens Varld. Publicatia a devenit celebra in 1997 cand a rasturnat un Mercedes-Benz Clasa A prin acest test care simuleaza evitarea prin miscari bruste a unui obstacol, la viteze de peste 60 km/h. Acest test de manevrabilitate isi are originea in Scandinavia, unde elanii sunt un pericol pe sosele fiindca sunt foarte rapizi si pot sari intr-o clipita in fata masinii.

Jeep Grand Cherokee prezinta risc de rasturnare daca soferul face manevre bruste, iar masina s-a ridicat periculos de mult pe doua roti la viteza de 63,5 km/h in cadrul acestui test. „Comportamentul este inacceptabil pentru o masina care se vinde in 2012”, spun suedezii, care adauga ca SUV-ul s-ar fi rasturnat daca pilotul nu ar fi fost rapid in reactii.

„Manevrabilitatea masinii este letala pentru un sofer obisnuit”, este de parere Daniel Frodin, redactor sef al revistei. Grand Cherokee s-a lansat in 1993 pe plan mondial si este in SUA cel mai vandut model din segment. Cea mai noua generatie a fost lansata in 2011.

Totusi, un site al impatimitilor Jeep acuza revista suedeza ca a facut testul in asa fel incat masina sa il pice fiindca vehiculul ar fi fost supraincarcat.

Publicatia suedeza a devenit celebra in 1997 cand a rasturnat un Mercedes-Benz Clasa A prin acest sens care simuleaza evitarea prin miscari bruste a unui obstacol, la viteze de 60 km/h.

Acest test de manevrabilitate fusese trecut de Trabant, o masina de conceptie mult mult mai veche.

Un deceniu mai tarziu si Logan “pica” un foarte controversat “test al elanului” facut in conditii suspecte de germanii de la ADAC. Acest test de manevrabilitate isi are originea in Scandinavia, unde elanii sunt un pericol pe sosele fiindca sunt foarte rapizi si pot sari intr-o clipita in fata masinii.

Testul se face pe asfalt uscat, iar traseul este format din conuri asezate in forma de S, care simuleaza obstacolul.

0-100.ro a publicat in februarie 2012 un test drive cu Jeep Grand Cherokee. Poti revedea articolul integral AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu