Acasa Dacia ANALIZA: Dacia Lodgy si concurenta. Specificatii principale, preturi si fotografii

ANALIZA: Dacia Lodgy si concurenta. Specificatii principale, preturi si fotografii

de Adrian Mitrea

Dacia Lodgy (sursa - Dacia)

Dacia Lodgy debuteaza oficial in Romania pe 6 iunie, intr-un segment al masinilor de familie foarte putin popular la noi in tara, dar extrem de disputat. Fiecare marca de volum are cel putin cate un exponent in acest segment, insa Lodgy are un pret cu peste 5.000 euro mai mic fata de fiecare dintre cei opt competitori analizati. Performantele rutiere sunt de nivel mediu-superior in cazul motorizarii 1.5 dCi 110 (107 Cai Putere).

Pentru comparatie am ales motorizarea de 1,5 litri dCi de 107 CP a Lodgy, care costa 14.700 euro cu TVA, fara dotari optionale. Masina vine standard cu patru airbag-uri, ABS, instalatie audio cu CD si sapte locuri.

click aici pentru 3 poze cu fiecare model analizat

In cazul celor opt masini concurente am ales tot versiuni turbo diesel, comparabile ca specificatii tehnice si dotari. In unele cazuri (Chevrolet Orlando, Toyota Verso), cele mai mici propulsoare turbo diesel sunt de 2 litri, deci semnificativ mai mari decat ale Lodgy. Acest lucru se traduce in performante dinamice un pic mai bune, dar si in asigurari si taxe mai mari.

Doua modele, Volkswagen Touran si Ford Grand C-Max, vin standard cu cinci locuri, iar optiunea pentru sapte locuri costa 700-750 euro cu TVA. Acest pret se reflecta in cel afisat in tabel deoarece am analizat doar masini cu sapte locuri. De asemenea, la aceste doua masini, nu exista cifre oficiale privind spatiul din portbagaj in configuratia cu sapte scaune.

Trebuie mentionat ca unele dintre masinile cu care Lodgy rivalizeaza au preturi promotionale la dealeri, astfel ca pretul final pe care clientul il plateste poate fi mai mic cu 1.000-3.000 euro, in functie de stocuri, dealer si campaniile promotionale in derulare la un moment-dat.

Dacia Lodgy si concurenta iunie 2012 (sursa date - siteuri importatori, siteuri dealeri, km77.com)

Preturi Dacia Lodgy martie 2012 (sursa - Dacia)

Lasa un comentariu