Acasa Industrie Delphi vrea sa cumpere pentru 765 milioane euro afacerea cu sisteme de conectori auto a furnizorului FCI

Delphi vrea sa cumpere pentru 765 milioane euro afacerea cu sisteme de conectori auto a furnizorului FCI

de Adrian Niculescu

Sisteme de conectare Delphi (sursa - Delphi)

Furnizorul de componente auto Delphi este in negocieri exclusive pentru a cumpara divizia de vehicule motorizate (MVL) a grupului FCI, pentru care a inaintat o oferta. Tranzactia este evaluata la 765 milioane euro si este de asteptat sa se finalizeze pana la sfarsitul anului 2012.

Finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarile autoritatilor si, desigur, de acceptare a ofertei de catre FCI. Delphi intentioneaza sa finanteze tranzactia printr-o combinatie de numerar si compensare de datorii.

Tranzactia va spori considerabil portofoliul Delphi de conectori pentru vehicule hibride si electrice si va va extinde relatiile Delphi cu Chrysler, Daimler, Ford, General Motors, Hyundai, PSA Peugeot Citroen, Renault-Nissan si Grupul Volkswagen.

MVL ar deveni astfel parte a segmentului de electrice/electronice Delphi, ce include conectori pentru sisteme SRS, trenuri de rulare si vehicule electrice.

Daca tranzactia va fi incheiata, activitatile globale ale Delphi se vor extinde semnificativ, in special in Asia. Portofoliul de produse MVL si operatiunile din China, India si Coreea vor consolida pozitia Delphi  in Asia, o piata cu un mare potential de crestere. MVL a avut venituri de 692 milioane euro anul trecut.

Delphi este prezenta in Romania din 1997, avand fabrici la Sannicolau Mare, Moldova Noua si Ineu, unitati ce produc sisteme de distributie electrice/electronice, iar fabrica din Iasi produce sisteme pentru motoare diesel. In total sunt circa 13.000 de angajati, iar cifra de afaceri a trecut de 300 milioane euro in 2010.

In aprilie compania a deschis cea de-a patra sa fabrica din tara, in sud, la Moldova Noua, pana la final de an urmand a lucra acolo 1.000 de angajati.

Lasa un comentariu