Acasa Industrie Peugeot-Citroen vrea sa vanda filiala de logistica Gefco. Cel putin sase companii si-au aratat interesul

Peugeot-Citroen vrea sa vanda filiala de logistica Gefco. Cel putin sase companii si-au aratat interesul

de Vlad Barza

Tren Gefco cu masini Dacia in apropiere de Constanta (sursa - HotNews)

Cel putin sase companii s-au aratat interesate sa cumpere compania de logistica Gefco detinuta de PSA Peugeot Citroen, printre pretendenti aflandu-se si caile ferate franceze, scrie Bloomberg. Gefco are 10.300 de angajati si a realizat afaceri de 3,7 miliarde euro anul trecut. Gefco este prezenta in Romania din 2005 si a avut o cifra de afaceri de 43,3 milioane euro in 2011.

Bloomberg scrie ca PSA asteapta oferte neangajante pentru Gefco pana la 25 mai, fiind dispusa sa cedeze pana la 90% din capitalul companiei de logistica industriala.

Printre companiile interesate sa numara Geodis, parte a cailor ferate franceze (SNCF), dar si mai multe fonduri de investitii precum Axa Private Equity, Apollo Global Management LLC, PAI Partners, CVC Capital Partners Ltd si Clayton Dubilier & Rice LLC.

Peugeot anuntase in februarie ca vrea sa vanda active de valoare, inclusiv o parte de cel putin 500 milioane euro din Gefco pe fondul unior greutati financiare pe care PSA le resimte tot mai puternic pe o piata europeana aflata in scadere.

PSA spune ca Gefco are o valoare de piata foarte buna, mai ales ca anul trecut unitatea de logistica a facut profit de 223 milioane euro, in crestere cu 13% fata de 2011.

Gefco este prezenta in Romania din 2005 si a avut o cifra de afaceri de 43,3 milioane euro in 2011, crestere de 30% fata de 2010. Compania transporta pe teritoriul nostru masini ale Dacia, Peugeot, Citroen si Ford, dar si produse ale unor companii precum producatorul de electrocasnice Electrolux dar si al retalierului de imbracaminte Kiabi.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu