Acasa BMW FOTO: BMW lanseaza X1 restilizat, care ajunge in Romania in toamna

FOTO: BMW lanseaza X1 restilizat, care ajunge in Romania in toamna

de Adrian Mitrea

BMW X1 2012 (sursa - BMW)

BMW a prezentat primele imagini si informatii despre X1 restilizat (facelift), cel mai mic SUV al marcii bavareze urmand sa fie lansat in Romania in toamna acestui an. Masina dispune de noi faruri, un interior usor revizuit, motorizari noi si tehnologii care diminueaza consumul de carburant.

Modul Eco Pro face parte acum din pachetul de tehnologii BMW EfficientDynamics, reducand consumul si emisiile poluante. Modul Eco Pro poate fi activat de la un buton amplasat langa schimbatorul de viteze, acelasi comutator putand fi utilizat pentru a comuta in moduri precum Normal, Confort, Sport (difera in functie de echipare si motorizare).

click aici pentru galeria foto

Pentru prima data in gama BMW X debuteaza liniile de design – BMW xLine si BMW Sport Line. Este vorba de elemente de personalizare special definite de designeri BMW si care, alaturi de pachetul M Sport, ofera posibilitati suplimentare de individualizare.

Farurile au acum inele iluminate cu LED (angel eyes) si lumina alba, fata de lumina galbuie din trecut. Zonele de protectie din plastic au fost reduse, iar acum caroseria are mai multe elemente vopsite in culoarea masinii.

Interiorul a primit o restilizare usoara, marcata de orientarea mai pronuntata a consolei centrale catre conducatorul auto, un element distinctiv al marcii implementat prima data la jumatatea anilor ’70. Se remarca de asemenea un nou design al afisajului iDrive si folosirea de materiale noi, in special in zona gurilor de aerisire.

Portofoliul de motorizari a fost extins cu o serie de propulsoare noi cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Sunt disponibile acum 5 versiuni diesel si 3 benzina cu puteri intre 85 kW/116 CP pentru BMW X1 sDrive16d si 180 kW/245 CP pentru BMW X1 xDrive28i. Noutatile sunt X1 sDrive16d (85 kW/116 CP), care devine cel mai accesibil diesel si X1 xDrive25d (160 kW/218 CP). Aceasta din urma inlocuieste xDrive23 cu un propulsor tot de doi litri diesel cu doua turbine, dar care dezvolta mai multa putere.

O lista extinsa de echipamente optionale include sistem de navigatie si aplicatii internet (BMW Apps si BMW Live), sistem de sunet  Harman Kardon , functia Acces confort, operare automata faza lunga, Faruri Xenon adaptive sau camera pentru mersul inapoi.

De la debutul din septembrie 2009, primul SUV compact premium s-a dovedit un succes de piata, fiind distribuit catre mai bine de un sfert de milion de clienti.

BMW estimeaza ca vanzarile vor creste si mai mult dupa ce X1 va fi introdus pe piata din SUA, in a doua parte a acestui an, si dupa demararea productiei in China.

In Romania s-au livrat in total 625 de automobile X1 (pana in martie 2012). BMW X1 a incheiat anul 2011 pe pozitia a doua in topul celor mai de succes modele ale marcii, cu o crestere de 139%, pentru ca in primul trimestru al acestui an sa devina cel mai de succes model BMW in Romania, cu o crestere de 90% fata de aceeasi perioada a anului precedent (80 de unitati livrate in primul trimestru).

0-100.ro a publicat in octombrie 2011 un test drive cu BMW X1, dupa 4.360 km parcursi pe ruta Bucuresti-Frankfurt-Bucuresti. Poti revedea test-drive-ul mai jos.

Lasa un comentariu