Acasa BMW Peste 3.000 de BMW-uri vor fi folosite in timpul Jocurilor Olimpice de vara de la Londra. Ecologistii critica faptul ca masinile au motoare mari

Peste 3.000 de BMW-uri vor fi folosite in timpul Jocurilor Olimpice de vara de la Londra. Ecologistii critica faptul ca masinile au motoare mari

de Vlad Barza

(sursa - BMW)

BMW este marca auto oficiala a JO de Vara care se tin intre 27 iulie si 12 august la Londra, iar germanii au prezentat organizatorilor 3.000 de vehicule care sa fie utilizate in timpul competitiei. Organizatiile ecologiste din Marea Britanie spun ca masinile premium germane au motoare prea mari si sunt poluante, insa BMW spune ca a fost aleasa tocmai pentru ca in ansamblu flota are emisii scazute, sub emisiile medii ale masinilor noi vandute in UK.

Flota are peste 3.000 de masini si cateva sute de motociclete, jumatate dintre vehicule fiind Seria 3 EfficientDynamics. Cateva zeci sunt X3 si X5 care vor fi folosite la tractarea barcilor la competitiile de profil, insa cele mai multe vor fi utilizate pentru transportul sportivilor.

Organizatiile ecologiste din UK spun ca BMW va utiliza masini VIP puternice si poluante care vor profita de trasee preferentiale ce nu vor putea fi utilizate de alte vehicule pe perioada competitiei. BMW a replicat si spune ca a fost aleasa ca partener oficial tocmai fiindca masinile sale au emisii foarte reduse si da un exemplu: flota sa totala pentrui JO are emisii medii de sub 120 g/CO2, in timp ce media masinilor noi vandute in UK este 138 g. Media flotei BMW este circa 160 CP, in timp ce in Marea Britanie media puterii masinilor vandute este de 130 CP.

Organizatiile ecologiste ar fi vrut ca toate masinile utilizate in timpul competitiei sa fie electrice, insa din cauza autonomiei scazute solutia nu ar fi fost viabila. Pentru a avea o medie de emisii cat scazuta BMW a inclus in flota pentru JO 160 de masini electrice Seria 1 ActiveE si 40 MINI EV. In plus, emisiile celor peste 1.500 de masini 320d Efficient Dynamic sunt 106 g CO2/km, iar cele 700 de masini 520d Efficient Dynamics au emisii de 119 g?CO2.

Lasa un comentariu