Acasa General Motors Explozie intr-un laborator General Motors dupa ce baterii pentru masini electrice au fost supuse la teste extreme

Explozie intr-un laborator General Motors dupa ce baterii pentru masini electrice au fost supuse la teste extreme

de Radu Preda

Baterii Chevrolet Volt (sursa - GM)

O explozie puternica a avut loc intr-un laborator General Motors (GM), amplasat in Warren, Michigan, SUA, dupa ce niste baterii pentru masini electrice au fost supuse la teste extreme. Nu exista morti, insa presa americana spune ca sunt doi, pana la sase raniti.

Unele publicatii din SUA noteaza ca un angajat este in stare critica si un altul este ranit serios. Alte surse mentioneaza ca sunt sase raniti in total si ca deflagratia a dus la evacuarea a 80 de oameni.

Imediat dupa incident GM a anuntat ca explozia nu are legatura cu modelul Volt sau cu baterii utilizate in prezent pe automobile hibride sau electrice, ci ca acumulatorii in cauza sunt dintr-o noua generatie.

Explozia ar fi fost provocata de teste extreme, insa nimeni nu a explicat ce inseamna asta. Este cunoscut faptul ca producatorii auto fac o serie de experimente dure inainte sa lanseze noi tehnologii pe piata. Acestea includ chiar tragerea de focuri de arma in baterii, cicluri foarte rapide de incarcare-descarcare.

Acest incident nu are legatura cu cel in care un Chevrolet Volt serios avariat a luat foc la trei saptamani dupa accident. Dupa acest eveniment GM a anuntat ca va face modificari pentru ca pericolul unui incendiu sa fie eliminat.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu