Acasa Foto FOTO: Mercedes-Benz prezinta noua generatie a celui mai mare SUV al sau, GL

FOTO: Mercedes-Benz prezinta noua generatie a celui mai mare SUV al sau, GL

de Radu Preda

Mercedes-Benz Clasa GL (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz lanseaza a doua generatie a celui mai mare SUV al sau, Clasa GL, masina ce isi face debutul mondial la Salonul Auto de la New York (4-15 aprilie). In premiera, GL poate fi comandat cu pachet sport AMG, iar numarul de tehnologii disponibile pe acest SUV este mai mare ca niciodata.

Noul Mercedes-Benz Clasa GL are 5.120 mm lungime (+32 mm), 2.141 mm latime (+211 mm) si 1.850 mm inaltime (+10 mm). Ampatamentul a ramas acelasi, 3.075 mm. Masina poate gazdui pana la 7 pasageri, iar portbagajul are un volum de 680 pana la 2.300 litri.

click aici pentru galeria foto

Pentru prima data, pe acest nou GL poate fi comandat un pachet sport AMG, ce inglobeaza un design mai sportiv, jante de 21 inch si frane cu discuri de 19 inch, perforate.

De asemenea, pe lista cu dotari mai figureaza in premiera si:

  • Collision Prevention Assist (CPA), care avertizeaza soferul in cazul unei coliziuni iminente
  • Attension Assist, care detecteaza daca soferul este obosit
  • Steer Control, aplica putin cuplu in volan in cazul in care masina supravireaza

Alte sisteme care pot echipa GL sunt Distronic Plus – sistemul de cruise control cu radar si adaptare automata a vitezei in raport cu masina din fata, precum si Pre-Safe Brake – tehnologia care poate frana automat in cazul unei coliziuni iminente.

Mercedes-Benz spune ca GL ofera un confort tipic limuzinei Clasa S, avand suspensie pneumatica Airmatic in dotarea standard. Garda la sol este reglabila, iar inaltimea maxima a acesteia este de 285 mm. Soferul poate alege intre sase moduri de condus.

Pptiunea Active Curve System actioneaza asupra fiecarei axe (fata-spate) prin intermediul barelor de torsiune active pentru a reduce si controla ruliul pe viraje.

Afisajul sistemului de infotainmet are o diagonala de 11,4 cm si pe el soferul poate vizualiza o imagine de 360 grade in jurul masinii, compusa din imaginile captate de camerele video amplasate pe masina. Volanul incorporeaza 12 functii.

Mercedes-Benz GL este mai tehnologizat ca niciodata, avand inclusiv Active Lane Keeping Assist (previne parasirea neintentionata a benzii de circulatie), Active Blind Spot Assist (monitorizarea unghiurilor moarte), Speed Limit Assist (informarea soferului cu privire la limitele de viteza pe sectorul de drum pe care ruleaza), Active Park Assist (sistem de parcare automata).

Noul GL are pentru inceput doua motorizari, un V6 diesel si un V8 pe benzina.

Specificatii Mercedes-Benz GL 2012 (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz Clasa GL (sursa - Daimler)

Lasa un comentariu