Acasa Fiat Fiat recheama in Romania opt masini Freemont pentru posibile probleme la ambreiaj si la radio

Fiat recheama in Romania opt masini Freemont pentru posibile probleme la ambreiaj si la radio

de Vlad Barza

Fiat Freemont (sursa - Fiat)

Fiat a initiat o actiune de rechemare in tara pentru opt masini de familie Freemont la care pot aparea probleme la ambreiaj si la functionarea radio-ului. Nu s-au inregistrat incidente in tara legat de aceste posibile defecte. Freemont se incadreaza in clasa monovolumelor medii si este produs in Mexic, la o uzinja Chrysler unde se fabrica si Fiat 500. Printre marcile care au facut rechemari anul acesta in tara se numara Mitsubishi, Honda, Porsche, Renault si Chevrolet.

Rechemarea a fost declansata deoarece in anumite situatii ambreiajul se poate defecta, existand si posibilitatea ca, tot „in anumite situatii” sa apara functionari defectuoase ale radio-ului, reiese din notificari ale Auto Italia Impex transmise autoritatii pentru protectia consumatorilor din Romania.

Actiunile din service constau in interventii pentru verificarea si inlocuirea amortizorului de vibratii circuit hidraulic al ambreiajului (operatiune de 45 minute) si intr-o interventie de actualizare soft (20 minute).

Freemont este primul automobil Fiat care a aparut pe piata in urma parteneriatului cu grupul Chrysler. Este practic un Dodge Journey rebranduit  produs in uzina Chrysler de la Toluca, Mexic, unde este fabricat si modelul Fiat 500 pentru piata americana.

Dimensiunile lui Freemont il incadreaza intre clasa break-urilor medii si al monovolumelor medii. Automobilul are 4,89 metri lungime, 1,88 metri latime, 1,72 metri inaltime si un ampatament de 2,89 metri.

Lasa un comentariu