Acasa Industrie Furnizorul auto Magna vrea sa deschida o fabrica de scaune in Serbia, investitie de peste 5,5 milioane euro

Furnizorul auto Magna vrea sa deschida o fabrica de scaune in Serbia, investitie de peste 5,5 milioane euro

de Radu Preda

Magna FutureForm (sursa - Magna Seating)

Magna Seating, parte a furnizorului canadian de piese auto Magna International, vrea sa deschida o fabrica de scaune auto in nordul Serbiei. Constructia uzinei va incepe in al doilea trimestru din 2012, investitia totala ridicandu-se la circa 5,64 milioane euro, informeaza Automotive News.

Cu o suprafata de 3.200 metri patrati, fabrica va avea 132 de angajati in prima faza, urmand ca numarul acestora sa ajunga la 444 persoane pana in 2015, a declarat Aleksandar Miloradovic, purtator de cuvant al Serbia Investment and Export Promotion Agency.

Investitorul va primi fonduri guvernamentale cuprinse intre 4.000 euro si 10.000 euro pentru un loc de munca creat.

Fabrica va fi amplasata in Odzaci, la 140 de kilometri la Nord-Vest de Belgrad, unde autoritatile locale vor acorda 2,68 hectare de teren furnizorului Magna.

Magna Seating livreaza scaune auto pentru clienti precum Audi, Fiat, Chrysler, Ford, General Motors, smart, Mitsubishi, Porsche, Volkswagen, Fisker, Mahindra, Renault-Nissan si PSA Peugeot Citroen.

Lasa un comentariu