Acasa Anvelope Bridgestone vrea sa obtina materie prima pentru anvelope dintr-o noua sursa, arbustii Guayule

Bridgestone vrea sa obtina materie prima pentru anvelope dintr-o noua sursa, arbustii Guayule

de Radu Preda

Anvelopa Bridgestone Ecopia (sursa - Bridgestone)

Bridgestone lanseaza un proiect de cercetare in Statele Unite pentru a dezvolta arbustul Guayule (parthenium argentatum) ca sursa regenerabila de cauciuc natural, ca alternativa la arborii Hevea de la care provine in prezent o parte din materia prima pentru anvelope. Productia de cauciuc din Guayule ar trebui sa inceapa in 2015, a anuntat compania.

Bridgestone America Tire Operations (BATO) cauta teren pentru a construi centrul de cercetare si o ferma in Sud-Vestul Statelor Unite. Compania se asteapta ca anul acesta sa aseze baza, pentru a fi complet operationala in 2014.

Guayule este un arbust peren intalnit in Sud-Vestul Statelor Unite si in Nordul Mexicului. Aceasta planta produce cauciuc natural, in coaja si radacini, aproape identic cu cel provenit din arborii Hevea. Arbustul Guayule este obisnuit cu clima din desert si are un potential foarte mare de valorificare.

Cererea de anvelope va creste pe termen mediu si lung, potrivit Bridgestone, iar materiile prime devin tot mai scumpe. Arbustii Guayule ar rezolva si problema volumelor si ar permite si stabilizarea costurilor.

Lasa un comentariu