Acasa Industrie Visteon vinde afacerea cu sisteme de iluminat pentru autoturisme indienilor de la Varroc

Visteon vinde afacerea cu sisteme de iluminat pentru autoturisme indienilor de la Varroc

de Radu Preda

Bloc optic fata BMW X6 ActiveHybrid (sursa - 0-100.ro)

Compania americana Visteon, unul dintre marii furnizori de componente auto din lume, a cazut de acord cu grupul indian Varroc sa-i vanda afacerea cu sisteme de iluminat pentru automobile, contra unei sume de 92 milioane dolari, scrie Automotive News. Tranzactia va fi incheiata in trimestrul al treilea din 2012.

Visteon spune ca vanzarea afacerii de sisteme de iluminat pentru constructorii globali de masini face parte din planul de a se concentra pe ramura de sisteme de climatizare si electronice.

Afacerea cu sisteme de iluminat a adus companiei venituri de 531 milioane dolari in 2011. Pentru Visteon lucreaza in prezent 4.200 de oameni in Europa, America de Nord si Asia.

Visteon se ocupa cu designul, proiectarea si productia de produse de ambianta, interior, electronice si de iluminat pentru constructorii auto.

Firma americana are birouri deschise in Van Buren Township, Michigan (SUA), Shanghai (China) si Chelmsford (Marea Britanie) si are deschide puncte de lucru in 25 de tari, in cadrul companiei lucrand aproximativ 26.000 de angajati.

Lasa un comentariu