Acasa Porsche Porsche recheama in Romania 199 de SUV-uri Cayenne la care in cazuri foarte rare farurile s-ar putea desprinde

Porsche recheama in Romania 199 de SUV-uri Cayenne la care in cazuri foarte rare farurile s-ar putea desprinde

de Vlad Barza

Porsche Cayenne (sursa - 0-100.ro)

Ca parte a unui recall la nivel mondial, Porsche recheama in Romania 199 de masini modelul Cayenne la care, in cazuri foarte rare, exista pericolul ca farurile sa se desprinda din cauza ca nu au fost securizate in mod corect. Compania spune ca nu s-a inregistrat niciun incident in tara legat de acest defect. La nivel mondial rechemarea include 100.000 de SUV-uri.

Porsche explica in scrisoarea adresata clientilor ca farurile de pe actualul model Cayenne sunt montate printr-un sistem de prinderi cu sine, securizarea acestora facandu-se printr-un sistem de blocare prin rasucire. Acest sistem face mai simplu accesul la faruri, fara demontarea in prealabil a altor componente ale masinii.

Daca farul nu a fost securizat in mod corect, fortele inerriale pot face ca acesta sa se desprinda, in anumite  cazuri foarte rare.

Bazat pe studiile interne de calitate si sesizari individuale, Porsche a decis implementarea unui sistem îmbunatatit de prindere a farurilor, atat pentru autoturismele noi cat si pentru cele aflate deja in uz, iar acest sistem face obiectul actiunii de rechemare.

Porsche a livrat 118.867 unitati anul trecut, in crestere cu 22,2% fata de 2010, marcand astfel cel mai bun an din istoria companiei. Cel mai cerut model a fost SUV-ul Cayenne, care si-a gasit 59.897 posesori, reprezentant astfel 50% din vanzarile marcii sport germane.

Pana in 2018 Porsche vrea sa ajunga la vanzari anuale globale de 200.000 unitati, iar SUV-ul Macan este unul dintre motoarele de crestere.

0-100.ro a publicat in iulie 2010 un test cu Porsche Cayenne S. Il poti revedea integral AICI sau doar varianta video mai jos.

Lasa un comentariu