Acasa Ford Geneva Live: Ford B-Max in imagini. Noul Kuga si Fiesta ST fura din atentia pentru masina fabricata in Romania

Geneva Live: Ford B-Max in imagini. Noul Kuga si Fiesta ST fura din atentia pentru masina fabricata in Romania

de Adrian Mitrea

Ford B-Max la Salonul Auto de la Geneva (sursa - 0-100.ro)

Ford a dezvaluit micul automobil de familie B-Max la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie), insa si noile Kuga, Fiesta ST si Focus ST, masini care fura din atentia primita de masina “made in Craiova”. Preturile lui B-Max nu au fost anuntate la Geneva, insa vor fi comunicate pe 23 martie, primele livrari vor fi facute in iulie, iar lansarea comerciala, pentru publicul larg, va avea loc in septembrie.

Ford B-Max

Printre echipamentele cu care vor fi dotate versiunile de top ale B-Max se disting: parbriz incalzit, scaune fata incalzite, sistem Start & Stop si senzori de parcare. Ford B-Max are culori inspirate din lumea modei si a fost proiectat sa obtina 5 stele din 5 la testele Euro NCAPCea mai economica versiune va consuma in medie 4 litri de motorina/100 km.

click aici pentru galeria foto de la standul Ford

Producatorul auto american noteaza ca un proprietar de Ford B-Max va putea economisi pana la 340 euro/an doar din consumul mai redus de carburant pe care il are noul sau model, in comparatie cu masinile rivale (la un rulaj de 15.000 km/an).

  • B-Max pe BENZINA si principalii competitori:
Model emisii CO2 (g/km) consum mediu (litri/100 km)
Ford B-MAX 1.0 EcoBoost S/S (120 CP) 114 4,9
Opel Meriva 1.4 ecoFLEX S/S (120 CP) 134 5,7
Citroen C3 Picasso 1.6 VTi 120 (120 CP) 149 6,4
Renault Grand Modus 1.2 TCe 100 (103 CP) 139 6,0
  • B-Max pe MOTORINA si principalii rivali:
Model emisii CO2 (g/km) consum mediu (litri/100 km)
Ford B-MAX 1.6 TDCi
(95 CP)
104 4,0
Opel Meriva 1.3 CDTi ecoFLEX S/S (95 CP) 109 4,1
Citroen C3 Picasso 1.6 HDi 90 (92 CP) 119 4,6
Renault Grand Modus 1.5 dCi 90 eco2 (88 CP) 107 4,1

Ford B-Max inglobeaza o gama de tehnologii care reduc consumul de combustibil si emisiile de CO2. Printre acestea se numara sistemul Auto Start & Stop (S/S – care opreste automat motorul cand autovehiculul este in stationare), sistemul de informare a soferului Ford Eco Mode (care ii ajuta pe soferi sa adopte un stil de condus mai economic), Gear Shift Indicator (care indica cele mai eficiente puncte de schimbare a vitezelor) si Smart Regenerative Charging (care incarca bateria in cele mai economice puncte de pe parcursul unei calatorii).

Noutatea cea mai importanta anuntata de Ford, dincolo de masina, este inceperea comercializarii tehnologiei SYNC si in Europa, in premiera pe B-Max. In SUA sistemul de infotainment SYNC este deja montat pe patru milioane de masini, potrivit Ford.

Pana in 2015 Ford vrea sa vanda 3,5 milioane de masini dotate cu SYNC. Pe langa conectivitatea avansata cu terminale mobile de ultima generatie, SYNC va putea apela automat 112 in caz de accident si transmite automat coordonatele GPS ale masinii pentru ca echipajele de interventie sa poata salva eventualele victime mai usor.

Ford Fiesta ST

Fiesta ST, versiune de inalta performanta a masinii de oras Fiesta, are un motor de 1,6 litri turbo pe benzina (EcoBoost), care livreaza 180 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 240 Newton-metru (Nm). Acest propulsor impinge masina pana la 100 km/h in circa 7 secunde, potrivit Ford.

Fiesta ST este o versiune gata de productie, insa ea va fi lansata in varianta finala in 2013.

Ford Kuga

Noul Kuga, denumit Escape in SUA, vine cu haion cu actionare electrica, a carui deschidere poate fi comandata printr-un gest cu piciorul (trecerea piciorului pe sub bara de protectie spate). Aceasta tehnologie mai este utilizata si de Volkswagen Passat spre exemplu, dar si de BMW Seria 5.

Noul Kuga are un portbagaj cu 82 de litri mai mare decat modelul pe care-l inlocuieste. Pe lista cu motorizari figureaza o unitate turbo diesel de 2 litri, in versiuni de 150 si 163 CP, dar si motorul pe benzina EcoBoost de 1,6 litri care doteaza Fiesta ST si alte modele din gama Ford.

Corespondenta de la Geneva.

Lasa un comentariu