Acasa Foto FOTO: Renault prezinta gama Megane restilizata. Retusuri estetice si motorizari noi

FOTO: Renault prezinta gama Megane restilizata. Retusuri estetice si motorizari noi

de Adrian Mitrea

Renault Megane Collection 2012 (sursa - Renault)

Renault lanseaza in urmatoarele luni versiuni restilizate ale intregii familii de modele Megane, incluzand aici Scenic si Grand Scenic, dar nu si decapotabila. Pe langa retusurile estetice vizibile, Renault aduce si noi motorizari, printre care si noul turbo diesel de 1,6 litri cu 130 Cai Putere (CP), disponibil deocamdata in Romania doar pentru Grand Scenic.

Practic, Renault face acum primul mare pas catre motoarele pe benzina foarte eficiente, supraalimentate si cu cilindree redusa. Astfel, in curand va fi disponibil pe piata motorul de 1,2 litri Tce cu 115 Cai Putere, livrati la 4.500 rotatii pe minut (rpm). Acest motor are un consum mediu de 5,3 litri de benzina/100 km si emite 119 grame CO2/km.

click aici pentru galeria foto

Turbo dieselul de 1,6 litri este cel mai puternic din lume din clasa lui de cilindree si inlocuieste vechiul motor de 1,9 litri dCi. Renault spune ca 1,6 dCi consuma 4 litri de motorina/100 km si emite 104 grame de CO2/km.

Sportivul Megane R.S. a primit un plus de 15 CP si 20 Newton-metru (Nm), ajungand acum la 265 CP si 360 Nm cuplu.

La nivel estetic, Megane integreaza acum lumini de rulare pe timp de zi cu LED si o grila neagra-lucioasa.

La nivel tehnologic, ca si Scenic si Grand Scenic, acum Megane dispune de o camera video montata pe parbriz care ajuta la comutarea automata intre faza scurta si lunga la viteze mai mari de 45 km/h. Camera serveste si sistemului de avertizare la parasirea neintentionata a benzii de circulatie (LDW – Lane Departure Warning).

Pe versiunile de top este disponibila, de asemenea, si o camera video pentru marsarier.

Revenind la motorul 1.6 dCi 130, acesta este disponibil in Romania deocamdata doar pe modelul Grand Scenic, la 23.900 euro cu TVA inclusa.

Lasa un comentariu