Acasa Foto FOTO: Volkswagen Golf GTI Cabriolet vine in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva

FOTO: Volkswagen Golf GTI Cabriolet vine in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva

de Adrian Mitrea

Volkswagen GTI Cabriolet 2012 (sursa - VW)

Versiunea decapotabila a lui Volkswagen Golf GTI vine ca premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie). GTI Cabriolet preia motorul de 2 litri turbo pe benzina de 210 Cai Putere (CP) de pe celelalte versiuni de caroserie ale Golf GTI si devine astfel cel mai puternic Golf decapotabil de serie construit vreodata.

Propulsorul dezvolta un cuplu maxim de 280 Newton-metru (Nm) intre 1.700 si 5.300 rotatii pe minut (rpm). Un diferential electronic autoblocant echipeaza toate variantele de Golf GTI Cabriolet, indiferent daca transmisia este manuala cu sase viteze sau DSG (cu dublu amgreiaj, 6 trepte).

click aici pentru galeria foto

Indiferent de tipul de transmisie, Golf GTI decapotabil atinge 100 km/h in 7,3 secunde, iar viteza maxima este de 237 km/h (235 km/h pentru DSG). Consumul mediu declarat de producator este de 7,6 litri de benzina/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 177 grame/km.

Acoperisul textul se pliaza in 9,5 secunde si acopera masina in 11 secunde. Aceste operatiuni pot fi facute pana la viteze de 30 km/h. Portbagajul are o capacitate de 250 litri (chiar si cand acoperisul e pliat).

Volkswagen Golf GTI Cabriolet vine cu cinci airbag-uri in dotarea standard (2 frontale, 2 laterale si unul pentru genunchii soferului), plus un sistem de protectie in caz de rasturnare (bare de ranforsare sunt proiectate in sus, din caroserie, pentru a proteja capetele ocupantilor).

Lasa un comentariu