Acasa Foto VIDEO, FOTO: Volvo prezinta V40, primul automobil de serie din lume cu airbag pentru pietoni

VIDEO, FOTO: Volvo prezinta V40, primul automobil de serie din lume cu airbag pentru pietoni

de Adrian Mitrea

Volvo V40 (sursa - Volvo)

Volvo aduce la Salonul Auto del a Geneva (6-18 martie), in premiera mondiala, modelul compact V40, care va rivaliza cu modele precum BMW Seria 1 si Audi A3. Masina preia tehnologiile intalnite pe modelele mai mari si mai scumpe ale Volvo, insa vine in premiera cu airbag pentru pietoni.

V40 va avea o gama de motorizari larga, de la dieselul de 1,6 litri (D2) care emite 94 grame CO2/km, pana la propulsorul turbo pe benzina T5 care livreaza 254 Cai Putere si trimite V40 la 100 km/h in 6,7 secunde.

Toate versiunile de motorizare, indiferent de tipul de cutie de viteze, beneficiaza de sistemul Start & Stop si de recuperarea energiei la franare.

Pe partea de siguranta, masina vine Pedestrian Detection (detectarea pietonilor) si Full Auto Brake (franare automata in caz de coliziune iminenta). City Safety, tehnologia care combina detectarea unui accident iminent cu franarea automata, functioneaza acum pana la viteze de 50 km/h (fata de 30 km/h pe celelalte modele Volvo echipate cu asa ceva).

Lista continua cu airbag-ul pentru pietoni, prevenirea parasirii benzii de circulatie prin corectarea traiectoriei automat (cand soferul adoarme la volan – o camera video monitorizeaza marcajele rutiere si vede cand masina paraseste neintentionat banda sa de circualatie). Volvo V40 dispune va fi echipat si cu o tehnologie care usureaza parcarea paralela.

Masina va fi produsa in uzina Volvo din Gent, Belgia, si producatorul asteapta vanzari anuale de 90.000 unitati, dintre care 85% in Europa.

Lasa un comentariu