Acasa Curiozitati VIDEO, FOTO: SCI hyMod, o idee romaneasca pentru o masina electrica/hibrida compusa din module

VIDEO, FOTO: SCI hyMod, o idee romaneasca pentru o masina electrica/hibrida compusa din module

de Adrian Mitrea

SCI hyMod (sursa - scihymod.com)

Trei romani – un jurnalist auto, un designer si un inginer – au venit cu o idee prin care sunt eliminate inconvenientele autovehiculelor eco ale momentului. Cei trei au conceput SCI hyMod, o masina electrica/hibrida careia i se pot atasa atasa module, cum ar fi un motor cu ardere interna sau un pachet suplimentar de baterii.

Masina de baza este electrica si dispune de sase locuri si un portbagaj de circa 250 litri amplasat sub capota fata. Spatiul pentru bagaje poate fi extins prin renuntarea la unul sau mai multe locuri din habitaclu, prin rabatarea scaunelor.

click aici pentru galeria foto

Pentru o utilizare urbana, SCI hyMod dispune de un motor electric de 48 kW/65 Cai Putere (CP) ce dezvolta un cuplu de 200 Newton-metru (Nm). Bateria proprie, amplasata sub podea, are o capacitate de 5 kWh, asigurand o autonomie de 40 de kilometri.

Pentru distante mai lungi, in spatele masinii pot fi montate fie un modul de baterii (17 kWh), care ar extinde autonomia masinii cu 140 km, fie un modul cu motor termic (62 kW/85 CP) care ar extinde autonomia cu 580 km (deci 40 km electric+580 km pe benzina).

Masina ar avea un pret de baza de 25.000 euro, fara taxe si modulele aditionale.

Aceasta idee nu a fost transpusa intr-un concept fizic, din cauza lipsei banilor, insa in cazul in care un investitor va dori sa cupleze la proiect creatorii SCI hyMod sunt deschisi, a declarat pentru 0-100.ro Dan Scarlat, redactorul-sef al revistei auto romanesti Autoshow, cea in care ideea este prezentata mai detaliat.

Dan Scarlat este jurnalistul din echipa de trei romani care au avut ideea SCI hyMod. Ceilalti doi sunt Marian Cilibeanu (designer) si Cristian Ionescu (inginer).

Lasa un comentariu