Acasa Land Rover Range Rover anunta lansarea unei versiuni decapotabile a SUV-ului Evoque. Conceptul debuteaza la Geneva

Range Rover anunta lansarea unei versiuni decapotabile a SUV-ului Evoque. Conceptul debuteaza la Geneva

de Adrian Mitrea

Range Rover Evoque Convertible Concept (sursa - Land Rover)

Range Rover prezinta, la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie) un concept decapotabil derivat din SUV-ul Evoque, anuntand astfel intentiile de a lansa un nou model de nisa. Terenul unui SUV modern decapotabil a fost explorat recent de Nissan, cu al sau Murano CrossCabriolt, aflat la vanzare in SUA.

„Indraznetul concept se bazeaza pe succesul international obtinut de modelul Evoque, si continua traditia Land Rover de a crea si consacra noi segmente de piata. Conceptul va fi prezentat in scopul captarii atentiei si masurarii potentialului a ceea ce ar putea fi noul produs pionier din partea brandului lider in materie de SUV-uri”, se arata intr-un comunicat al Range Rover.

Range Rover Evoque Convertible Concept (sursa - Land Rover)In comunicat, producatorul auto britanic mentioneaza ca nu exista planuri pentru productie confirmate.

Conceptul a fost dezvoltat de catre directorul de design al Land Rover, Gerry McGovern, si echipa acestuia. Conceptul decapotabil Evoque are un acoperis textil si, ca forma, porneste de la versiunea de serie cu trei usi a SUV-ului. Evoque decapotabil beneficiaza de un sistem de protectie a pasagerilor in caz de rasturnare (denumit ROPS).

„Forma distincta a modelului Evoque a fost pastrata, aducandu-se modificari minime in ceea ce priveste gabaritul si greutatea”, noteaza producatorul.

0-100.ro a publicat in decembrie 2011 un test cu Range Rover Evoque. Il poti revedea integral AICI sau doar varianta video mai jos.

Lasa un comentariu