Acasa Citroen FOTO: Conceptul Citroen DS4 Racing debuteaza la Geneva si anunta o versiune sportiva a lui DS4

FOTO: Conceptul Citroen DS4 Racing debuteaza la Geneva si anunta o versiune sportiva a lui DS4

de Vlad Barza

Citroen DS4 Racing (sursa - Citroen)

Citroen aduce la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie) conceptul sportiv DS4 Racing, care anunta o versiune de inalta performanta a modelului compact DS4. Citroen DS4 Racing Concept dezvolta 256 Cai Putere (CP) dintr-un motor turbo pe benzina de 1,6 litri si are pneuri de mari dimensiuni.

Conceptul DS4 R, dezvoltat de departamentul de competitii al marcii, dispune de o serie de atribute sportive. Garda la sol este cu 35 mm mai jos fata de versiunea de serie, are un ecartament mai larg cu 55 mm in partea din fata si cu 75 mm in spate si integreaza elemente sportive precum priza de aer, spoiler fata, garda la sol si aripi evazate.

click aici pentru galeria foto

Citroen Racing a optimizat motorul 1.6 THP pentru a dezvolta 256 CP, adica 160 CP/litru, un record pentru o masina de serie. Motorul este acelasi care pe DS4 dezvolta 200 CP si echipeaza si modele Peugeot, MINI si BMW. Emisiile de CO2 sunt limitate pentru o masina de curse: 155 g/km.

Conceptul este dotat in fata cu etriere fixe cu patru pistoane, cu discuri de 380 mm in diametru si cu jante de 19 inch.

Citroen spune ca vopseaua cu efect gri mat texturat a lui DS 4 racing este o premiera in lumea auto. Masina are un plafon in doua tonuri de culoare si jante bicolore cu un design aparte.

Citroen a lansat in 2009 sub-brand-ul cu aspiratii premium DS si de atunci a vandut 190.000 de masini DS3, DS4 si DS5.

0-100.ro a publicat in ianurie un test cu DS4. Il poti revedea integral AICI sau doar varianta video mai jos.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu