Acasa Honda VIDEO: Rezultate slabe pentru Jeep Compass la Euro NCAP, doar 2 stele din 5. Noua Honda Civic a obtinut maximul

VIDEO: Rezultate slabe pentru Jeep Compass la Euro NCAP, doar 2 stele din 5. Noua Honda Civic a obtinut maximul

de Adrian Mitrea

Jeep Compass la Euro NCAP (sursa - Euro NCAP)

SUV-ul compact Jeep Compas a obtinut doua stele din cinci posibile la testele de siguranta auto Euro NCAP, fiind depunctat in principal pentru protectia slaba oferita pasagerilor in caz de impact lateral si pietonilor. Pe de alta parte, o alta masina testata recent de Euro NCAP, modelul compact Honda Civic, a obtinut punctaj maxim, a anuntat Euro NCAP.

Practic, Jeep Compass a esuat sa indeplineasca criteriile de siguranta cerute de Euro NCAP la mai multe capitole. Pentru pasagerii din fata exista riscul producerii de leziuni la genunchi si femururi (la impact frontal), dar si la coloana (impact din spate).

Pe de alta parte, spune Euro NCAP, noua Honda Civic a obtinut rezultate foarte bune, punand aceasta masina pe picior de egalitate cu cele mai sigure automobile de clasa compacta.

Printre altele, Euro NCAP a apreciat la Civic faptul ca masina poate fi echipata optional cu sistemul CMBS (Collision Mitigation Brake System), care franeaza automat in caz de coliziune iminenta.

Lasa un comentariu