Acasa BMW FOTO: BMW Seria 6 Gran Coupe, X6 restilizat si M6 Coupe debuteaza in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva

FOTO: BMW Seria 6 Gran Coupe, X6 restilizat si M6 Coupe debuteaza in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva

de Adrian Mitrea

BMW Seria 6 Gran Coupe (sursa - BMW)

BMW prezinta la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie), in premiera mondiala, sedanul-coupe cu patru portiere Seria 6 Gran Coupe, precum si o varianta restilizata a lui X6. Seria 6 Gran Coupe, rival pentru Mercedes-Benz CLS si Audi A7 Sportback, va fi disponibil in Romania din vara, la un pret de pornire de 83.576 euro pentru versiunea 640i. Cel mai accesibil model BMW, Seria 1, vine la Geneva cu o editie eco, ale carei emisii de CO2/km masoara 98 grame/km, avand un pret identic cu al versiunii de baza. In plus, la Geneva, debuteaza si gama M Performance Automobiles (M diesel).

Dupa ce au fost prezentate ca premiere in tomna lui 2011, la Salonul Auto de la Frankfurt, BMW i3 Concept si BMW i8 Concept revin si la Geneva.

BMW Seria 6 Gran Coupe este cel dintai model coupe cu patru usi din istoria marcii. Masina dispune de patru portiere cu geamuri fara rame, motorizarile fiind cele cunoscute de pe celelalte modele Seria 6.  Motorizarea de top a Seria 6 Gran Coupe este mai puternica decat pe Seria 6 Coupe si Seria 6 Convertible, acestea avand 407 CP, nu 450 CP ca Gran Coupe.

Pe larg despre BMW Seria 6 Gran Coupe poti citi AICI.

poze cu BMW Seria 6 Gran Coupe

BMW M6 Coupe, si el o premiera mondiala, devine cel mai rapid BMW de serie produs vreodata, cu o acceleratie 0-100 km/h in numai 4,2 secunde. Consumul a fost redus cu 30% fata de generatia pe care o inlocuieste.

In scurt timp pe piata va fi disponibil si M6 Cabriolet.

Pe larg despre M6 Coupe si M6 Cabriolet poti citi AICI.

poze cu M6 Coupe / poze cu M6 Cabriolet

Tot la Geneva debuteaza si BMW M Performance Automobiles, care practic inseamna M in versiunea diesel. Pentru inceput sunt patru automobile disponibile: Seria 5 Sedan, Seria 5 Touring (break), X6 si X5.

Toate aceste masini au in comun un propulsor cu sase cilindri in linie (2.993 cmc), cu (atentie!) trei turbine cu geometrie variabila, injectie directa si injectoare piezo ce pot introduce carburant in motor cu o presiune de 2.200 bari. Indicativul comercial pentru acest motor este 50d.

Puterea maxima dezvoltata de acest motor este de 280 kW/381 Cai Putere (CP), intre 4.000 si 4.500 rotatii pe minut (rpm). Cuplul maxim este de 740 Newton-metru intre 2.000 si 3.000 rpm.

Pe larg despre M Performance Automobiles poti citi AICI.

Seria de premiere mondiale este completata de BMW X6 facelift, al carui profil individual este accentuat de modificarile de design si de dotarile noi, cum ar fi farurile cu LED (inlocuiest xenon).

poze cu BMW X6 facelift

Pe BMW Seria 3 debuteaza noi motoare si pachetul M, dar si varianta hibrida, denumita BMW ActiveHybrid 3.

Noul lider al gamei de modele BMW in ceea ce priveste eficienta va fi si el prezentat la editia 2012 a Salonului Auto de la Geneva. BMW 116d EfficientDynamics Edition este propulsat de un motor diesel de 85 kW/116 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 10,5 secunde, iar consumul mediu de combustibil, in ciclul de testare EU, este de 3,8 litri motorina/100 kilometri, cu un nivel al emisiilor CO2 de 99 grame/km.

Lasa un comentariu