Acasa Porsche Porsche va lansa modelul Macan, fratele mai mic al lui Cayenne

Porsche va lansa modelul Macan, fratele mai mic al lui Cayenne

de Adrian Mitrea

Schita Porsche Macan (sursa - Porsche)

Porsche a anuntat joi, 16 februarie, ca in 2013 va lansa in nou SUV, denumit Macan. Porsche Macan va fi mai mic decat Cayenne si pana acum a fost cunoscut publicului sub numele de cod Cajun.

Producatorul german de masini sport spune ca Macan inseamna tigru la indonezieni. Porsche noteaza ca a ales acest nume pentru ca suna bine in mai multe limbi si ilustreaza foarte bine trasaturile masinii.

Masina va fi construita in uzina Porsche din Leipzig, din 2013, alaturi de Panamera si Cayenne. Producatorul auto va investi 500 milioane euro in uzina pentru a lansa Macan, iar in timp va angaja in plus 1.000 de oameni fata de efectivele din prezent.

Cand va ajunge pe piata, Porsche Macan va rivaliza cu Range Rover Evoque. In presa a fost vehiculata ideea ca Macan va avea si o caroserie cu trei usi, si una cu cinci usi.

Porsche a livrat 118.867 unitati anul trecut, in crestere cu 22,2% fata de 2010, marcand astfel cel mai bun an din istoria companiei. Cel mai cerut model a fost SUV-ul Cayenne, care si-a gasit 59.897 posesori, reprezentant astfel 50% din vanzarile marcii sport germane.

Pana in 2018 Porsche vrea sa ajunga la vanzari anuale globale de 200.000 unitati, iar SUV-ul Macan este unul dintre motoarele de crestere.

Lasa un comentariu