Acasa Kia Kia prezinta la salonul de la Geneva primul sau model cu tractiune spate

Kia prezinta la salonul de la Geneva primul sau model cu tractiune spate

de Vlad Barza

Kia KH (sursa - Kia)

Kia aduce la Salonul Auto de la Geneva (6 – 18 martie) un sedan care va deveni „nava amiral” a gamei si care va fi primul model cu tractiune spate din istoria marcii coreene. Masina va fi lansata in prima parte a anului pe piata de origine a Kia, iar pentru restul pietelor distributia urmeaza a fi confirmata. Vanzarile producatorului au crescut cu 18,6% anul trecut, atingand un nivel record de 2,478 milioane unitati.

Kia a prezentat doar cateva schite cu sedanul de clasa mare cunoscut sub numele de cod KH, model care va deveni in toata lumea varful de gama al marcii din Coreea de Sud. Sedanul este primul autoturism Kia cu tractiune spate, iar producatorul spune ca modelul este in acelasi timp si „modern” si „clasic”

“Noul nostru sedan integreaza tot ceea ce are Kia acum mai bun in materie de design, tehnologie si infotainment.  Desi calendarul lansarilor pe pietele de export nu este inca stabilit, acest sedan cu tractiune pe spate va deveni cu siguranta modelul de varf al gamei in toata lumea”, spune seful de marketing al Kia, Soon – Nam Lee.

Masina va fi lansata in primul semestru pe piata din Coreea, calendarul pentru alte piete urmeaza a fi comunicat ulterior.

Kia are pe plan mondial 44.000 de anagajati. Vanzarile producatorului au crescut cu 18,6% anul trecut, atingand un nivel record de 2,478 milioane unitati, a anuntat compania. Cea mai mare piata a fost America de Nord, urmata de Europa.

Kia KH foto2 (sursa - Kia)

Kia KH foto3 (sursa - Kia)

Lasa un comentariu