Acasa Mazda Mazda CX-5 are in Romania preturi cuprinse intre 22.190 si 34.590 euro cu TVA. Lansarea are loc in primavara

Mazda CX-5 are in Romania preturi cuprinse intre 22.190 si 34.590 euro cu TVA. Lansarea are loc in primavara

de Adrian Mitrea

Mazda CX-5 (sursa - Mazda)

SUV-ul compact Mazda CX-5, cel mai al marcii japoneze, are preturi cuprinse intre 22.190 euro si 34.590 euro in Romania, inclusiv TVA, a anuntat importatorul marcii pe plan local. CX-5 este primul model Mazda care prezinta liniile de design ale noului limbaj Kodo, care se traduce prin „sufletul miscarii”.

Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna lui 2011, SUV-ul compact Mazda CX-5 a inregistrat deja precomenzi de la clienti din Romania, potrivit importatorului.

click aici pentru galeria foto

CX-5 poate fi comandat in patru niveluri de echipare: Emotion, Challenge, Attraction si Revolution. In functie de motorizare si nivel de echipare, CX-5 poate avea tractiune fata sau 4×4, cutie de viteze manuala sau automata. Sunt disponibile un motor pe benzina de 2 litri, aspirat (SkyActiv-G), si unul turbo diesel de 2,2 litri (SkyActiv-D), in doua variante de putere (150 CP si 175 CP).

Echiparea standard include sistemul i-STOP (Start & Stop, care opreste si reporneste automat motorul pentru a reduce consumul), buton pentru pornirea motorului si un set complet de sisteme de siguranta pasiva si activa ce include sase airbag-uri (2 frontale, 2 laterale si 2 tip cortina), controlul tractiunii si al stabilitatii (ESP), sistem de asistenta la plecarea din panta, precum si senzori de monitorizare a presiunii pneurilor.

Progresiv, in functie de nivelul de echipare, Mazda CX-5 vine cu conectivitate Bluetooth, ecran tactil color de 5,8 inch, buton rotativ de comanda (HMI), sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte (RVM), sistem de asistenta la depasirea liniilor ce delimiteaza benzile de circulatie, sistem de franare inteligenta in oras (SCBS), sistemul de comutare automata intre faza lunga si scurta (HBC), tapiterie din piele, tractiune integrala, jante din aliaj de 19 inch, camera video pentru deplasarea in marsarier, sistem de navigatie, faruri bi-xenon directionale si sistem audio Bose cu noua difuzoare.

Mazda CX-5 rivalizeaza pe piata cu modele precum Volkswagen Tiguan si Ford Kuga. CX-5 se trage din conceptul Minagi (Geneva 2011) si este fratele mai mic al lui CX-7.

Lasa un comentariu