Acasa Industrie O parte importanta a grupului Proton, proprietarul Lotus, a fost cumparat de miliardarul Syed Mokhtar Al-Bukhary

O parte importanta a grupului Proton, proprietarul Lotus, a fost cumparat de miliardarul Syed Mokhtar Al-Bukhary

de Adrian Mitrea

Proton Savvy (sursa - Proton)

Grupul malaezian Proton, proprietarul producatorului britanic de masini sport Lotus, a fost cumparat in proportie de 43% de compania DRB Hicom, care distribuie si asambleaza autovehicule pentru Volkswagen si Mercedes-Benz. Proprietarul DRB-Hicom este miliardarul Syed Mokhtar Al-Bukhary, 60 de ani, omul care a detinut functia de premier al Malaeziei timp de 20 de ani.

Compania DRB Hicom a platit circa 410 milioane dolari pentru Grupul Proton, potrivit unui anunt oficial citat in presa auto si economica internationala.

DRB Hicom este un colos industrial in Malaezia, avand opt fabrici, dintre care patru pentru masini. Firmele miliardarului Syed Mokhtar Al-Bukhary detin porturi, aeroporturi si centrale furnizoare de energie.

Pentru preluarea Proton se inscrisese in 2010 si Grupul Volkswagen, ca sa produca avantajos masini in Malaezia, germanii au renuntat in cele din urma si au incheiat un acord de fabricatie cu DRB Hicom.

Lasa un comentariu