Acasa Ford FOTO: Ford prezinta noul Fusion american, adica noua generatie Mondeo

FOTO: Ford prezinta noul Fusion american, adica noua generatie Mondeo

de Adrian Mitrea

Ford Fusion/Mondeo 2013 (sursa - Ford)

Noua generatie a modelului Fusion pentru piata din SUA (Mondeo in Europa si alte piete) debuteaza la Salonul Auto de la Detroit (9-22 ianuarie). Masina vine cu sisteme de propulsie avansate si va fi lansata in Europa in 2013, a anuntat producatorul auto american.

Ford Fusion/Mondeo are motorizari turbo pe benzina (EcoBoost) de 1,6 litri si 2 litri, un sistem de propulsie hibrida, precum si o varianta hibrida tip Plug-In (cu baterii reincarcabile la priza) despre care Ford spune ca este mai eficienta decat Chevrolet Volt/Opel Ampera. Aceste doua masini din urma pot parcurge intre 40 si 80 km in mod exclusiv electric.

click aici pentru galeria foto

Noua limuzina medie de la Ford este puternic inspirata din conceptul Evos care a fost prezentat in septembrie 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Ford Fusion dispune de cateva tehnologii de top, dar intalnite si pe alte masini din segment, cum ar fi:

  • sistem de prevenire a parasirii benzii de circulatie;
  • cruise control (tempomat) care pastreaza distanta in raport cu masina din fata;
  • sistem de parcare automata;
  • monitorizarea unghiurilor moarte

Masina are servodirectie asistata electric, suspensie tip McPherson pe fata si multilink pe spate, comparabila cu ceea ce ofera BMW si Audi, potrivit lui John Jraiche, manager de program in cadrul Ford.

Daca pana acum Fusion din SUA si Mondeo din Europa erau masini diferite, incepand cu aceasta generatie cele doua masini vor fi una si aceeasi, pastrand numele diferite.

Lasa un comentariu