Acasa Ford Ford arata in ianuarie 2012 un concept pentru o noua masina globala, posibil cea care va fi produsa si in Romania alaturi de B-Max

Ford arata in ianuarie 2012 un concept pentru o noua masina globala, posibil cea care va fi produsa si in Romania alaturi de B-Max

de Adrian Mitrea

Teaser Concept Ford pentru Salonul Auto de la New Delhi (sursa - Ford)

Ford va prezenta la Auto Expo 2012 (Salonul Auto de la New Delhi, 5-11 ianuarie) un concept de masina ce prefigureaza un nou model destinat pietei globale, a anuntat Ford. Din prima imagine-teaser a conceptului pare sa fie vorba despre un SUV mic, de oras, care ar urma sa concureze cu Nissan Juke. Ar fi vorba deci despre un automobil de clasa B, posibil cel care va fi produs in viitor (si) la Craiova alaturi de B-Max.

„Vizitatorii standului Ford de la editia a 11-a a Auto Expo din New Delhi de luna viitoare (ianuarie – n.r.) vor putea vedea primele indicii despre un model complet nou care va fi lansat in India si alte piete globale, in viitorul apropiat. (…) Noul vehicul va fi cel mai nou produs din strategia One Ford – un vehicul menit sa ajute Ford sa se extinda la nivel mondial in pietele care cresc cel mai rapid, inclusiv India”, spune producatorul auto american intr-un comunicat de presa.

Planul One Ford presupune lansarea de modele identice sau aproape identice pe piata auto globala, nu masini diferentiate tehnic si estetic in mod semnificativ unele de altele.

Ford a anuntat in iunie 2011 ca reorganizeaza toate fabricile sale din Europa, iar productia utilitarei Transit Connect va fi mutata din Romania in Spania.

Tot atunci Ford a spus ca in Romania va fi produs initial un model de clasa B (anuntat oficial mai tarziu ca fiind B-Max) si mai apoi inca un model de clasa B.

Cum automobile de clasa B nu pot fi prea multe, pe lista cu masini care vor fi produse la Craiova alaturi de B-Max se numara Fiesta sedan (deja existent pe piata din India si produs acolo) si acest nou model global ce pare a fi un SUV de oras rival pentru Nissan Juke.

Ramane de vazut cu ce detalii va veni Ford, dar cert este ca in ianuarie 2012 vom vedea conceptul unui nou model global Ford, unul pentru care si uzina din Romania este in carti.

Ford Fiesta sedan (sursa - Ford India)

Lasa un comentariu