Acasa SEAT Cele mai mici masini ale Volkswagen, Seat si Skoda se vor lansa in Romania in 2012

Cele mai mici masini ale Volkswagen, Seat si Skoda se vor lansa in Romania in 2012

de Vlad Barza

Volkswagen up! (sursa - HotNews.ro)

Volkswagen up!, Seatt Mii si Skoda Citigo, modelele de clasa mini ale marcilor din grupul VW, vor fi lansate in Romania pe parcursul lui 2012, up! fiind prima care intra pe piata, in martie, iar Citigo isi va face debutul in septembrie, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii Porsche Romania. Cele trei modele au cam 3,5 metri lungime si vor dispune in momentul lansarii de doua motorizari de 1 litru benzina cu puteri de 60, respectiv 75 CP.

Volkswagen up! ajunge in martie, Seat Mii se va lansa la final de iunie, iar Skoda Citigo vine in jurul lunii septembrie. In iunie apare versiunea in cinci usi a mezinului gamei Volkswagen.

click aici pentru galerie foto cu Volkswagen up!

Toate cele trei modele s-au lansat in cateva tari din Europa, up! porneste de la circa 9.700 euro, iar versiunea cu maxime dotari ajunge la 12.500 euro. Seat Mii costa in Spania de la circa 8.700 euro, pana la aproximativ 10.500 euro. Toate au la baza modelul Volkswagen up!, succesor simbolic al Lupo, insa la design vor exista cateva elemente care sa le diferentieze,

Masinile au cam 3,5 metri lungime si vor fi disponibile doua motorizari la introducerea pe piata, ambele pe benzina si cu o capacitate cilindrica de un litru: 60 Cai Putere (CP) si 75 CP. Consumul mediu mixt anuntat este de circa 4,5 – 4,7 litri/100 km, iar emisiile de CO2 vor fi in intervalul 105 – 110 gCO2.

  click aici pentru galerie foto cu Seat Mii

Toate trei sunt produse la uzina din Bratislava (Slovacia) unde se mai produc SUV-urile Volkswagen Touareg, Volkswagen, Audi Q7 si  Porsche Cayenne. Uzina a produs 140.000 de masini anul trecut, insa va ajunge in doi – trei ani la 400.000.

Skoda Citigo (sursa - Skoda)

Lasa un comentariu