Acasa Romania Politia a aplicat prima sanctiune pentru un sofer care nu si-a echipat vehiculul cu anvelope de iarna

Politia a aplicat prima sanctiune pentru un sofer care nu si-a echipat vehiculul cu anvelope de iarna

de Vlad Barza

(Anvelopa de iarna (sursa - coopertire.co.uk)

Joi, in judetul Maramures, Politia a aplicat prima sanctiune pentru un conducator autio care nu si-a echipat autotrenul cu anvelope de iarna, desi conducea pe un drum acoperit cu zapada. Soferul a fost amendat cu 1.005 lei si i s-a retinut certificatul de inmatriculare al vehiculului. Legea intrata in vigoare la 1 noiembrie obliga soferii sa-si doteze vehiculele cu anvelope de iarna daca circula pe drumuri publice acoperite cu gheata sau zapada.

Politia a anuntat ca sanctiunea a fost aplicata joi 8 decembrie in jurul ore 14.50 in zona pasului Gutai din judetul Maramures. Conducatorul unui autotren cu semiremorca a fost amendat cu 1.005 lei din cauza ca vehiculul nu avea anvelope de iarna, desi pe drum era zapada. S-a retinut si certificatul de inmatriculare „pana la remedierea aspectelor constatate”, mai spune comunicatul Politiei.

Conform legii intrate in vigoare la 1 noiembrie, cand drumul public este acoperit cu zapada, gheata sau polei este obligatorie rularea cu anvelope de iarna. Acestea trebuie montate pe toate rotile care iau contact cu drumul.

Se poate circula si iarna cu anvelope de vara, INSA numai in conditiile in care carosabilul este uscat sau umed sau in cazul in care drumurile pe care rulati cu anvelope de vara pe zapada, gheata sau polei NU sunt publice. Cand drumul public este acoperit cu zapada, gheata sau polei este obligatorie rularea cu anvelope de iarna.

Lasa un comentariu