Acasa Nissan Nissan va produce din 2012 la uzina Lada cel mai lung automobil construit pe platforma Logan

Nissan va produce din 2012 la uzina Lada cel mai lung automobil construit pe platforma Logan

de Vlad Barza

Nissan Sylphy (sursa - Nissan)

Nissan va produce din 2012 la uzinele Lada-AvtoVaz un model Nissan low-cost care va fi cel mai lung construit pana acum pe platforma B0 (Logan), avand cu 30 cm lungime peste Logan sedan si Duster, a spus seful Nissan Rusia, citat de La Tribune. Modelul va fi produs in 70.000 de unitati/an si va ajuta Nissan sa treaca de 200.000 masini vandute anual in Rusia.

Francois Goupil, seful Nissan Rusia, spune ca marca japoneza va produce un model de 4.60 metri lungime avand la baza platforma Logan (B0). Productia va incepe la uzinele AvtoVaz – Lada spre final de 2012 si va fi de 70.000 unitatui/an. Vorbim de cel mai voluminos model produs pana acum pe platforma Logan, o masina de dimensiunile Renault Laguna, cu circa 60 cm mai lunga decat Sandero si cu peste 30 cm mai lunga decat Logan sedan.

Oficialul a mai precizat ca modelul care va fi destinat pietei ruse are la baza Sylphy, o masina de familie in patru usi pe care Nissan o vinde in China.

Renault care detine 25% din AvtoVaz retehnologizeaza vechile uzine Lada si va construi acolo mai multe modele moderne comparativ cu batranele masini Lada, primul fiind Lada Largus, o versiune de Logan MCV.

Nissan are langa St Petersburg o uzina ce construieste modelele Teana, X Trail si si Murano cu o capacitate de 50.000 unitati/an. Vanzarile Nissan in Rusia au ajuns la 100.000 anul trecut, dar se doreste atingerea a 180.000 unitati in 2012.

Lasa un comentariu