Acasa Curiozitati Argintiul si albul au fost cele mai populare culori pe masini in 2011. Europenii prefera in continuare negrul

Argintiul si albul au fost cele mai populare culori pe masini in 2011. Europenii prefera in continuare negrul

de Vlad Barza

(sursa - DuPont)

Peste o cincime dintre masinile vandute pe plan mondial anul acesta au fost albe si argintii, aceste culori castigand teren in ultimul an, in detrimentul negrului, arata cea mai noua editie a unui studiu anual intocmit de producatorul de vopsele DuPont. Negrul este pentru al cincilea an cea mai populara culoare pentru masinile noi din Europa, datorita segmentului SUV, insa creste popularitatea albului care este tot mai intalnit la masinile ecologice, mai arata studiul.

Circa 22% dintre masinile vandute anul acesta au fost alb, alb perlat si argintiu, aproximativ 20% au fost negre, iar culoarea gri a fost pe locul trei, cu 13% din total. 7% dintre masinile vandute anul acesta au fost rosii, 6% au fost albastre, 5% maro, iar doua procente au fost verzi, arata editia 2011 a studiului DuPont Global Automotive Color Popularity Report.

In Europa, negrul este din 2007 incoace cea mai populara culoare (25%), mai ales datorita segmentului SUV in care 40% dintre masinile noi vandute sunt negre, DuPont estimeaza ca negrul va fi lider si in anii ce vin, insa albul a castigat cinci puncte procentuale intr-un an, ajungand la o cincime din totalul pietei.

In America de Nord si Japonia albul este cea mai populara culoare, in Rusia domina negrul, iar argintiul este pe locul intai in America de Sud si China, mai arata studiul.

Lasa un comentariu