Acasa Fiat Seful Fiat ameninta din nou ca grupul ar putea parasi Italia. Fiat dezminte ca oficialul ar fi spus asa ceva

Seful Fiat ameninta din nou ca grupul ar putea parasi Italia. Fiat dezminte ca oficialul ar fi spus asa ceva

de Vlad Barza

Sergio Marchionne (sursa - Reuters)

Sergio Marchionne, directorul general (CEO) al Fiat, a revenit cu declaratii in care critica nivelul de productivitate al muncitorilor din tara de origine si a avertizat ca Fiat ar putea parasi Italia, declaratiile inflamand spiritele in tara grav afectata de criza. Postul radio la care a dat declaratia a modificat apoi transcriptul interviului, scotand fraza controversata, iar Fiat a venit cu o dezmintire in care sustine ca seful companiei nu a spus ca Fiat ar putea pleca din tara de origine.

Fiat are in Italia cinci uzine care sunt pe pierdere, recent a inchis una, iar Sergio Marchionne a criticat in repetate randuri productivitatea muncii din Italia, spunand ca in alte tari, cum ar fi Polonia sau Brazilia, se produc mai multe masini cu mult mai putina mana de lucru.

„Am putea parasi Italia. Suntem o multinationala si avem activitati peste tot in lume. Putem continua si fara Italia. Cei care cred ca pot influenta Fiat fac o mare greseala”, spunea Marchionne citate de postul Radio 24.

O zi mai tarziu, Radio 24 a modificat transcriptul discutiei, scotand fraza in care seful companiei spunea ca Fiar ar putea pleca din Italia. Apoi si departamentul de comunicare al constructorului a venit cu dezmintiri, mentionand ca Marchionne nu a spus ca Fiat ar putea parasi Italia. „Declaratiile preluate de mai multe agentii de presa sunt practic bucati de discurs agregate in mod arbitrar”, spun cei de la Fiat.

Subiectul este sensibil in Italia unde cresc ingrijorarile ca preluarea Chrysler de catre Fiat va fi urmata de mutarea unor activitati din Italia catre SUA si alte piete. Marchionne are si un conflict dur cu sindicatele pe tema contractelor colective de munca despre care el spune ca incurajeaza nemunca si sunt o piedica in calea productivitatii.

Lasa un comentariu