Acasa Honda Honda vine cu tehnologii pe placul europenilor in 2012. Lanseaza un diesel de 1,6 litri, cu 120 Cai Putere

Honda vine cu tehnologii pe placul europenilor in 2012. Lanseaza un diesel de 1,6 litri, cu 120 Cai Putere

de Adrian Mitrea

Honda Civic (sursa - Honda)

Honda lanseaza in 2012 in Europa un nou motor turbo diesel, de 1,6 litri (1.596 cmc), care va dezvolta 120 Cai Putere (CP). Acesta va deveni cel mai usor propulsor din categoria lui, potrivit fabricantului. Motorul face parte din seria „Earth Dreams Technology” – o eticheta generica ce va fi purtata de noile motoare Honda de inalta eficienta.

De-a lungul timpului Honda a avut un handicap major in Europa in privinta motorizarilor diesel si pe benzina, acestea fiind mai mari decat ale concurentei si deci purtatoare de taxe mai ridicate. Cel mai mic propulsor diesel montat pe automobilele Honda in prezent are o capacitate cilindrica de 2,2 litri.

Astfel, Honda pregateste o ofensiva puternica in a doua parte a anului 2012, cu noul sau motor turbo diesel, care dezvolta un cuplu de 300 Newton-metru la 2.000 rotatii pe minut (rpm) si emite mai putin de 100 de grame de CO2/km. Aceste cifre il plaseaza in randul celor mai eficiente propulsoare diesel de 1,6 litri.

Pentru inceput noul propulsor va echipa modelul Civic. Noul motor a fost prezentat de Takanobu Ito, presedinte si director general (CEO) al Honda, la Salonul Auto de la Tokyo (30 noiembrie-11 decembrie).

click aici pentru galeria foto cu noul Civic

Pe langa noul motor, Honda mai prezinta la Tokyo sapte concepte care ilustreaza viitorul mobilitatii personale si un automobil de serie. De la autovehicule cu design emotional, precum Small Sports EV (sau EV-STER) si AC-X, la utilitaristele N Box si TownWalker, Honda face o demonstratie de forta in ceea ce priveste posibila sa viitoare ofensiva de produs.

Lasa un comentariu