Acasa Mitsubishi Mitsubishi se reinventeaza la Salonul Auto de la Tokyo. Prezinta un low-cost de mici dimensiuni si un SUV eco

Mitsubishi se reinventeaza la Salonul Auto de la Tokyo. Prezinta un low-cost de mici dimensiuni si un SUV eco

de Adrian Mitrea

Mitsubishi Concept PX-MiEV II (sursa - Mitsubishi)

Producatorul auto japonez Mitsubishi trece prin schimbari profunde, astfel ca isi regandeste gama de modele pentru a-si maximiza vanzarile si reduce impactul asupra mediului. La Salonul Auto de la Tokyo (30 noiembrie-11 decembrie) Mitsubishi va prezenta o masina de clasa B accesibila, denumita Mirage, care ar putea ajunge sub numele Colt in Europa, precum si un concept pentru un SUV eco, denumit PX-MiEV II, care poate rula circa 50 km doar electric, iar pentru distante mai mari dispune de un extensor de autonomie (motor), cu ardere interna, tehnologia fiind similara cu cea de pe Opel Ampera/Chevrolet Volt.

Mitsubishi Mirage (sursa - Mitsubishi)Modelul de clasa mica (segment B) Mirage isi are originile in conceptul Mitsubishi Concept Global Small pe care producatorul auto l-a prezentat la Salonul Auto de la Geneva in 2011. Avand in vedere denumirea mai putin obisnuita pentru concept si numele nou, Mirage, pentru unele piete, este de asteptat ca micul automobil sa vina ca inlocuitor al lui Colt in Europa, numele fiind inca o enigma.

Cert este ca Mitsubishi a pus accent pe reducerea greutatii si pe utilizarea unor motoare de eficienta mai ridicata. Mirage este programat spre vanzare mai intai in Thailanda din martie 2012. Masina are 3.710 mm lungime, 1.665 mm latime, 1.490 mm inaltime si dispune de cinci locuri. Mirage este animat de un propulsor pe benzina de 1 litru, cu trei pistoane, care dispune si de functia Auto Stop & Go (AS&G). Motorul este cuplat la o transmisie cu variatie continua (CVT) si are tractiune fata.

Conceptul Mitsubishi PX-MiEV II reprezinta propunerea Mitsubishi Motors pentru un hibrid plug-in (reincarcabil la priza) de marime mijlocie. Ar putea fi vazut ca inlocuitor al lui Outlander.

Sistemul hibrid plug-in foloseste baterii de capacitate mare care permit autovehiculului sa parcurga peste 50 km in modul electric. In functie de consumul de energie si de incarcare al bateriei ramase, sistemul va porni motorul termic automat (utilizat pe post de generator) pentru a furniza energie electrica sau pentru a pune in miscare rotile in mod direct.

Interior Mitsubishi Mirage (sursa - Mitsubishi)Prin simpla apasare a unui buton, soferul are libertatea de a selecta modul de folosire al bateriei in timpul mersului atunci cand el/ea doreste sa conduca in liniste si fara emisii (daca bateria este suficient de incarcata) in zone rezidentiale sau rurale folosind energia electrica. Soferul poate, de asemenea, comuta in modul de incarcare al bateriei in timp ce se afla in miscare, controland energia din acumulator si utilizand motorul ca un generator pentru a incarca bateriile oricand doreste.

Montarea unei prize permite ca energia electrica stocata in baterii sa fie utilizata pentru alimentarea aparatelor electrice atunci cand faci o drumetie sau in alte scopuri. Sistemul 4×4 de pe conceptul Mitsubishi PX-MiEV II, denumit S-AWC (Super-All Wheel Control), poarta ADN-ul modelului Lancer Evolution.

PX-MiEV are 4.660 mm lungime, 1.830 mm latime si 1.680 inaltime. Sistemul de propulsie este format din doua motoare electrice de 60 kW/81 CP fiecare (unul pentru rotile fata si unul pentru rotile spate) si un propulsor pe benzina de 2 litri cu patru cilindri.

O alta noutate, neobisnuita pentru un salon auto, este Casa MiEV – un concept ce vrea sa arate cum masinile si casele pot fi integrate in retele de electricitate inteligente pentru a optimiza consumul. Mai mult, Mitsubishi expune si Cafeneaua MiEV, un spatiu de relaxare alimentat cu energie de la bateria unui vehicul electric parcat alaturi.

Mitsubishi va lansa opt noi modele electrice si hibride si si-a propus sa profite mai eficient de fiecare piata in care vinde masini, in sensul cresterii vanzarilor, se arata in planul strategic al Mitsubishi Motor Corporation (MMC) pentru urmatorii zece ani.

Mitsubishi Concept PX-MiEV II (sursa - Mitsubishi)

Mitsubishi Mirage (sursa - Mitsubishi)

Lasa un comentariu