Acasa Siguranta Auto Rezultatele Euro NCAP pentru 17 masini noi. Surprize placute din partea chinezilor, rezultate sub asteptari de la marci de prestigiu

Rezultatele Euro NCAP pentru 17 masini noi. Surprize placute din partea chinezilor, rezultate sub asteptari de la marci de prestigiu

de Adrian Mitrea

Geely Emgrand EC7 2011 (sursa - Euro NCAP)

Un numar de 17 noi masini care vor fi lansate in curand pe piata au fost testate de Euro NCAP, organismul european independent de testare a sigurantei oferite de automobile. Doua masini chinezesti,  Geely Emgrand EC7 si MG6, au obtinut rezultate surprinzator de bune, obtinand 4 stele din 5 posibile, insa patru masini de la marci pretentii au obtinut tot 4 stele din 5: Fiat Panda, Jeep Grand Cherokee, Jaguar XF si electricul Renault Fluence Z.E..

MG este o marca britanica, dar cumparata de chinezi, iar Euro NCAP se refera la ea ca la o masina chinezeasca.

„Aceste rezultate reprezinta o piatra de hotar pentru industria auto din China. Este un semn clar ca producatorii auto de acolo au invatat din experientele din trecut si investesc mult in cresterea rapida a securitatii. Chiar si cu o inasprire a conditiilor de testare ne asteptam la rezultate de 5 stele in curand”, a declarat secretarul general al Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Organizatia se arata surprinsa de rezultatul lui Renault Fluence Z.E., care a obtinut 4 stele, cand de fapt era asteptat un rezultat de 5 stele.

„Poate surprinzator, sedanul electric Renault Fluence Z.E. (…) a fost depunctat pentru protectia oferita pietonilor, soferului si pasagerului din dreapta. Acest rezultat il pune la egal cu Mitsubishi i-MiEV, dar in spatele unor masini electrice din aceeasi clasa cum sunt Nissan Leaf si Opel Ampera, noteaza Euro NCAP.

Fiat Panda a obtinut 4 stele pentru ca masina testata nu avea ESP, conditie obligatorie pentru a primi 5 stele. La scurt timp dupa publicarea rezultatelor Euro NCAP, Fiat a iesit cu un comunicat de presa si a anuntat ca din 2012 sistemul ESP va putea fi regasit pe toate variantele de echipare ale Panda. Compania italiana nu a precizat insa daca tehnologia va fi oferita standard, ca pe alte masini, sau contra cost.

In contrast, tripleta Volkswagen up!, Skoda Citigo si Seat Mii a reusit sa obtina rezultate foarte bune (5 stele).

„Jeep Grand Cherokee a afisat rezultate dezamagitoare la capitolul protectia ocupantilor copii. In plus, la impactul frontal prinderea centurii de siguranta pe scaun aproape ca s-a rupt in doua (…) soferul aproape dandu-se cu capul de cercul volanului. Euro NCAP recomanda Jeep sa faca o investigatie proprie asupra cauzelor si sa implementeze o sina pentru scaun imbunatatita pentru urmatoarele masini care vor intra in productie”, se arata in comunicatul Euro NCAP.

Rezultate Euro NCAP noiembrie 2011 (sursa - euroncap.com)

Lasa un comentariu