Acasa Foto FOTO: Volkswagen a prezentat Passat Alltrack, limuzina cu veleitati de SUV

FOTO: Volkswagen a prezentat Passat Alltrack, limuzina cu veleitati de SUV

de Adrian Mitrea

Volkswagen Passat Alltrack 2012 (sursa - Volkswagen)

Volkswagen a prezentat o noua varianta a modelului Passat, denumita Passat Alltrack, o masina care imbina calitatile unei limuzine medii cu cele ale unui SUV. Practic, reteleta allroad utilizata pentru A4 vine si pe modelul Passat, transformandu-l intr-un rival pentru Peugeot 508 RXH. Fata de acesta din urma, care vine cu propulsie hibrida, Passat Alltrack va fi echipat exclusiv cu motorizari cu ardere interna.

De cand a fost lansata prima generatie, acum aproape 40 ani (1973), Passat a fost vandut in 15 milioane de exemplare. O mare parte din succes, spune constructorul, se datoreaza polivalentei lui Passat, iar pentru a duce mai departe aceasta caracteristica in 2012 vine pe piata acest Passat Alltrack. Masina imbina veleitatile unui Passat Estate (break) cu ale unui SUV cum e Tiguan.

click aici pentru galeria foto

Vor fi disponibile doua motorizari pe benzina, turbo (118 kW/160 CP si 155 kW/210 CP), si doua turbo diesel (103 kW/140 CP si 125 kW/170 PS). Pentru variantele cele mai puternice (170 CP si 210 CP) transmisia cu dublu ambreiaj DSG vine standard, plus tractiune integrala 4MOTION, iar pe celelalte doua versiuni, de intrare in gama, tractiunea 4×4 va fi disponibila optional.

Volkswagen Passat Alltrack va fi prezentat ca premiera mondiala la Salonul Auto de la Tokyo (30 noiembrie-11 decembrie) si va fi lansat la inceputul lui 2012.

Lasa un comentariu