Acasa Ferrari A murit Sergio Scaglietti, unul dintre cei mai respectati designeri italieni

A murit Sergio Scaglietti, unul dintre cei mai respectati designeri italieni

de Vlad Barza

Ferrari 612 Scaglietti (sursa - Ferrari)

Sergio Scaglietti – unul dintre cei mai respectati designeri italieni si colaborator apropiat al lui Enzo Ferrari – a murit duminica la varsta de 91 de ani. Presa italiana deplange disparitia designer-ului si spune ca asistam la moartea unui artist si la finalul unei epoci de design auto. Scaglietti a realizat designul unor modele legendare Ferrari din anii 50′ si 60′, iar compania italiana a scos in 2004 un model care poarta numele 612 Scaglietti.

Sergio s-a nascut in 1920 la Modena, iar in 1951 a fondat compania Carrozzeria Scaglietti care in 1975 a fost preluata de Ferrari si a colaborat masiv cu Calutul Cabrat, Scaglietti fiind celebru pentru designul unor masini de referinta precum Ferrari 250 Testa Rossa, 250 GTO si 250 GT California.

Presa italiana foloseste multe cuvinte mari pentru a descrie disparitia unuia dintre cei mai respectati carosieri italieni, un om care vorbea putin, dar muncea mult, un om despre care a desenat cateva dintre cele mai frumoase modele din istoria Ferrari.

Scaglietti a murit la Modena, in orasul unde s-a nascut, dar o dovada a importantei pe care el a avut-o in istoria Ferrari a fost lansarea in 2004 a masini care ii poarta numele, 612 Scaglietti.

Lasa un comentariu