Acasa Industrie Doua uzine ale Sellner, furnizor de ornamente interioare pentru BMW, Audi si Mercedes, vor fi cumparate de chinezi

Doua uzine ale Sellner, furnizor de ornamente interioare pentru BMW, Audi si Mercedes, vor fi cumparate de chinezi

de Radu Preda

Ornament din lemn in Audi A6 2011 (sursa - Audi)
Ornament din lemn in Audi A6 2011 (sursa - Audi)

Compania chineza Ningbo Huaxiang Electronics, furnizoare de componente auto, va achizitiona doua unitati de productie ale firmei germane Sellner Holding, aflata in faliment, in incercarea de a avea acces la pietele din Germania si SUA, scrie Automotive News. Sellner produce ornamente de interior din lemn, aluminiu, si plastic pentru clienti precum BMW, Audi si Mercedes-Benz, dar fabrica si alte tipuri de materiale cum ar fi textile industriale.

Cele doua uzine care vor fi cumparate de Ningbo Huaxiang Electronics produc componente din lemn pentru interioare auto. Una este Sellner GmbH din Germania si cealalta Sellner Corp din Statele Unite.

Huaxiang va plati 19 milioane euro pentru fabrica din Germania si subsidiara sa de componente din plastic pentru interior IPG Industrieplast. Pentru unitatea de productie din SUA chinezii vor plati 2,7 milioane euro.

Chinezii vor mai achita alte 52 milioane euro pentru Wech CHEB, o companie ceha care furnizeaza furniruri si placaje companiei Sellner din Germania.

Printre clientii Sellner, companie intrata in faliment in ianuarie, se numara Audi, Mercedes-Benz si BMW, dar si alti furnizori de interioare auto, cum ar fi Delphi, ACH, Faurecia, Johnson Controls, Lear, Recaro, Pegoform si Visteon.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre