Acasa Industrie Saab a rupt intelegerea cu cele doua companii chineze care ar fi trebuit sa o salveze de la faliment

Saab a rupt intelegerea cu cele doua companii chineze care ar fi trebuit sa o salveze de la faliment

de Vlad Barza

Saab 9-5 (sursa - 0-100.ro)

Swedish Automobile, compania olandeza care detine constructorul auto suedez Saab, a anuntat ca pune capat intelegerii cu firmele chineze Youngman si Pang Da care ar fi trebuit sa ajute compania sa iasa din situatia dificila, insa nu s-ar fi tinut de angajamentele luate in iulie, a anuntat Saab. Compania a mai spus ca cele doua grupuri au facut in octombrie doua oferte pentru a cumpara 100% din actiunile Saab, insa aceste oferte au fost considerate inacceptabile. Presa suedeza scrie ca partenerii chinezi ar fi oferit doar 20 milioane euro pentru intreaga companie.

Saab a produs foarte putin din martie de cand au inceput greutatile. Compania a batut palma in iulie cu cele doua firme din China care promiteau sa preia un pachet majoritar de actiuni si sa vina in schimb cu 245 milioane euro care sa readuca Saab pe linia de plutire.

In septembrie, compania care are datorii de peste 150 milioane euro la furnizori, a cerut intrarea sub protectia legii falimentului si de atunci sperantele ca Saab ar putea fi salvata s-au diminuat mult.

Swedish Automobile anunta ca pune capat intelegerii cu cei doi parteneri chinezi si adauga ca acestia au facut oferte de preluare a 100% din actiuni pe 19 si 22 octombrie, insa ofertele au fost inacceptabile.

Multi au criticat decizia Saab de a se alia cu chinezii si au subliniat ca numai parteneriatul cu un mare producator de traditie ar fi in masura sa salveze compania suedeza.

Lasa un comentariu