Acasa Industrie Renault trimite o parte dintre angajati in somaj tehnic, anticipand un 2012 cu vanzari mai slabe

Renault trimite o parte dintre angajati in somaj tehnic, anticipand un 2012 cu vanzari mai slabe

de Vlad Barza

Angajat Renault (sursa - Renault)

Renault va trimite angajatii de la cateva uzine franceze in somaj tehnic cateva zile pentru a se asigura ca nu va acumula stocuri mari in asteptarea unui 2012 slab ca vanzari, scrie AFP. Uzina de la Douai din nordul Frantei va fi inchisa sase zile, spune un purtator de cuvant Renault. Presa franceza a scris ca alte doua uzine franceze, dar si cea din Slovenia vor fi inchise cateva zile. Si Peugeot-Citroen a anuntat masuri similare in Franta si Slovacia, iar Opel si Ford vor opri si ele productia la o serie de uzine.

Un reprezentant al Renault a spus ca uzina de la Douai  isi opreste productia intre 26 octombrie si 1 noiembrie, iar alte uzine nu vor produce masini intre 29 octombrie si 1 noiembrie. Reprezentantul Renault a spus ca aceasta masura este intalnita frecvent. Celelalte uzine nu au fost nominalizate, insa La Tribune scrie ca e vorba de uzinele Flins si Sandouville din Franta si Novo Mesto din Slovenia.

Si PSA Peugeot Citroen a trimis oameni in somaj tehnic in aceasta toamna, iar uzina din Slovacia isi va opri activitatea timp de zece zile. In plus, PSA anuntase ca va renunta la 300 de muncitori care aveau contracte pe perioada determinata la uzina franceza de la Aulnay.

Mai multi producatori auto din Europa s-au aratat pesimisti in legatura cu piata din 2012 si vor opri cateva zile productia. Ford a anuntat ca va inceta pentru cateva zile productia la uzina belgiana din Genk, in timp ce Opel a spus ca si-a propus ca uzina din Zaragoza (Spania) sa aiba 60 de zile nelucratoare pana la final de 2012. In plus, la uzina de la Eisenach productia va fi oprita 20 de zile pana al final de an.

Lasa un comentariu