Acasa Foto FOTO: Versiunea restilizata a Honda Accord a fost lansata in Romania si are un pret de pornire de 24.155 euro cu TVA

FOTO: Versiunea restilizata a Honda Accord a fost lansata in Romania si are un pret de pornire de 24.155 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Honda Accord facelift 2011 (sursa - Honda)

Versiunea restilizata (facelift) a sedanului Honda Accord a fost lansata in Romania si are un pret de pornire de 24.155 euro cu TVA (19.480 euro fara TVA). Masina vine cu modificari estetice, emisii mai reduse, confort imbunatatit si manevrabilitate imbunatatita, potrivit importatorului Honda pe plan local, compania Honda Trading Romania.

Farurile au acum un aspect mai curat, mai proaspat, iar semnalizatoarele care anterior aveau culoarea chihlimbarului acum au finisaje clare. In cazul echiparilor de varf farurile sunt bi-xenon (xenon pentru faza scurta si lunga) si dispun de sistemul Active Cornering Lights pentru o vizibilitate sporita pe timp de noapte, in curbe. Sistemul Active Cornering Lights permite iluminare sporita cand autovehiculul vireaza. Lumini suplimentare au fost subtil integrate in blocurile optice, distribuind toata lumina catre lateralul vehiculului pentru a ajuta soferul in conditii slabe de vizibilitate. Lampa de pe partea relevanta se aprinde cand soferul semnalizeaza in directia respectiva sau cand volanul este rotit mai mult de 90 de grade. La mersul inapoi, ambele lampi sunt activate pentru a asigura soferului o vizibilitate sporita in lateral.

click aici pentru galeria foto

O noua tehnologie in iluminare dezvoltata de Honda este sistemul de asistenta pentru faza lunga (lumini de drum), care vine in echiparea standard a modelelor echipate cu faruri bi-xenon. Acest sistem este controlat de o camera CMOS amplasata pe parbriz, in zona oglinzii retrovizoare. Camera detecteaza farurile sau stopurile vehiculelor din fata si reduce automat intensitatea luminii comutand pe faza scurta (lumini de intalnire) daca faza lunga este activata. Acest sistem permite soferului sa se concentreze mai bine la drum, fara sa fie nevoit sa controleze manual luminile.

Grila a fost subtil redesenata si dispune acum de un contur cu finisaje cromate, in acelasi ton cu materialul folosit pentru exteriorul grilei, pentru o imagine mai sportiva. Nisele admisiei si farurilor de ceata au fost reprofilate.

In spate, blocurile optice au finisaje rosii pentru lumina de mers inapoi. O garnitura cromata deasupra numarului de inmatriculare este disponibil acum pe majoritatea echiparilor. Elementele de design exterior sunt finisate cu trei noi culori: Alabaster Silver, Graphite Luster si Celestial Blue Pearl, pe langa cele disponibile pana acum.

La interior, majoritatea versiunilor de echipare au noi tapiterii pentru scaune si fetele de usi. Spatiul pentru picioare, in cazul majoritatii modelelor, este acum iluminat cu albastru daca farurile sunt aprinse.

Honda spune ca Accord are sub capota si in zona bordului spuma cu o densitate marita, capabila sa izoleze mai bine sunetul motorului. Izolarea fonica de sub podea a fost de asemenea revizuita si imbunatatita prin utilizarea scuturilor fonoabsorbante pe tevile de esapament. Seria de tehnici de izolare fonica este completata de o usoara crestere (+0,9 mm) in grosime a lunetei, imbunatatind confortul acustic in spate.

Lasa un comentariu